Hevige rookontwikkeling bij brand aan houten structuur op achtergevel

De houten constructie vatte deze middag vuur.
Cedric Matthys De houten constructie vatte deze middag vuur.
In de Smidsestraat in Gent is woensdagmiddag een houten constructie aan de achterkant van een woning in brand gevlogen. De brandweer kreeg het vuur vrij snel onder controle, maar er zouden wel twee lichtgewonden gevallen zijn.

Verschillende omwonenden van de Smidsestraat merkten woensdagmiddag de hevige rookontwikkeling op. Aan de achtergevel van een woning was een houten constructie bevestigd die was beginnen branden. De brandweer snelde ter plaatse en kon het vuur snel onder controle krijgen, waardoor het huis zelf grotendeels gevrijwaard bleef, op enkele zwarte roetplekken en rookschade na. Ook de twee aanpalende woningen liepen lichte rookschade op via de zolder. De houten constructie is wel volledig vernield.

Aan het dak van het gebouw waren op het moment dat het vuur uitbrak roofingwerken aan de gang. De brand ontstond volgens de eerste vaststellingen door een vonk die van de werken naar de houten structuur sprong. Twee arbeiders raakten gewond: één van hen is lichtgewond, de andere ademde wat rook in. Ook een brandweerman liep tijdens de bluswerken lichte verwondingen op. De woning is tijdelijk onbewoonbaar verklaard.