Het verkeerde slachtoffer gekozen:
agressieve chauffeur viseert BMW op R4... met agent aan het stuur

De R4.
JVK De R4.
Een man uit Mariakerke (23) riskeert voor de correctionele rechtbank een veroordeling voor verkeersagressie. Hij ging zijn boekje te buiten op de R4 tegen een wagen met een Gentse politieman aan het stuur.

De flik was op dat moment niet aan het werk. Hij bestuurde de wagen, zijn vriendin zat naast hem. De man deed vrijdag voor de correctionele rechtbank zijn verhaal over de feiten van juni vorig jaar.

We stonden in de file op het linkerrijvak, op de John F. Kennedylaan. Toen ik daarna een vrachtwagen inhaalde, zag ik hoe de wagen achter mij met zijn lichten flitste. Ik heb mijn snelheid aangehouden, maar de auto reed mij ineens rechts voorbij. ‘Ik maak u kapot', riep de chauffeur, ‘ik maak u van kant’.”

De politieman, zonder advocaat, had de conclusies van zijn tegenstander maar ‘s morgens in handen gekregen, maar kon zorgvuldig de tegenstrijdigheden eruit plukken. De beklaagde had duidelijk het verkeerde slachtoffer gekozen.

“Nadien heeft hij mij proberen te blokkeren”, ging de agent door. “Hij dwong mij naar de zijkant, en ik raakte zelfs de vangrail. Toen reed ik nog zo'n 40 kilometer per uur. Mijn vriendin was bijzonder onder de indruk.” De politieman vraagt een schadevergoeding van enkele duizenden euro’s om alle kosten aan zijn wagen te vergoeden. “En hoe die man berecht wordt? Dat is mijn zorg niet.”

De beklaagde ontkent de kwaadwillige belemmering van het verkeer, maar de verklaring van een onafhankelijke getuige spreekt in zijn nadeel. Het parket vraagt een werkstraf en een boete van 800 euro.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • gaspard van de ketele

  Veel te weinig

 • pol van de velde

  Bij een uitspraak op een rechtbank wordt steeds gesproken over het betalen van een boete, maar nooit over het betalen van de geleden schade. Interesseert die rechters dat niet?

 • marijke deruyck

  Grandioos !

 • Ronald Polutnik

  Zo'n agresievelingen rijden er meer rond op de wegen .

 • Frank Van Riel

  Een werkstraf ..... god dat gaat die kerel erg vinden ...