Het moet niet altijd wild zijn: hier kan je rustig feesten

Klassieke muziek, vlakbij het centrum maar ver weg van alle drukte
Wannes Nimmegeers Klassieke muziek, vlakbij het centrum maar ver weg van alle drukte
Het grootste lawaai en het meeste volk, dat trekt altijd de aandacht. Maar er zijn wel degelijk ook plaatsen waar kwaliteit het haalt van populariteit, en waar je niet tussen een massa dansende en springende uitgelaten losbollen hoeft te staan. De rustige plekken in de Feesten.

Helemaal nieuw en meteen een groot succes: ‘Klassiek in de Paleistuin’. Uitbureau geeft klassiek geschoolde muzikanten een forum in de binnentuin van het Hotel D’Hane Steenhuyze in de Veldstraat 55. Dat is nog steeds een verborgen plek in de stad. Nochtans is de tuin ook doorheen het jaar gratis toegankelijk, maar weinigen weten dat. Elke dag van de Gentse Feesten, van 14 tot 18 uur, brengen jonge muzikanten van het Conservatorium er stukken uit de 18de en 19de eeuw. Er is een gezellig terras in het gras, met parasols, en er is koffie en taart.

Gentse feesten, sfeer, klassiek
Wannes Nimmegeers Gentse feesten, sfeer, klassiek

Al 10 jaar een vaste waarde: Ons Luisterplein. Ze beginnen er daar al aan om 11 uur in de ochtend, met gezellige aperitiefconcerten. Om 13 uur is er een voorstelling van de Puppetbuskers. En daarna gaat het crescendo met de muziek. Het plein heeft een tent die beschutting biedt tegen de zon (en de regen die voorspeld wordt voor dit weekend). Er zijn ook tafels en zitbanken, je kan er dus op het gemak iets drinken en van de muziek genieten. Het is niet dat het daar nooit druk is. Want het Luisterplein heeft ook grote namen ’s avonds. Vanavond om 23 uur bijvoorbeeld treedt Wannes Capelle op.

Rustig genieten van mooie muziek, met tafels en banken
Wannes Nimmegeers Rustig genieten van mooie muziek, met tafels en banken

Verborgen onder de bomen: Place Musette. Aan de Ottogracht, op het plein dat officieel het Beverhoutplein heet, wordt elke avond een pleintje met Franse gezelligheid opgezet. Overdag is er de rommelmarkt, maar zodra de marktkramers zijn verdwenen wordt er gesleept met banken en tafels. De gekleurde lichtjes in de bomen maken er een van de meest idyllische plekken van de Feesten van. En de Franse chansons van Les Amis de Derek zorgen dat het er altijd leuk is om te luisteren.

Place Musette op de Gentse Feesten
Wannes Nimmegeers Place Musette op de Gentse FeestenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.