Het Gravensteen krijgt een uitgang aan de achterzijde

Gravensteen in Gent.
Wannes Nimmegeers Gravensteen in Gent.
Het Gravensteen ziet er tegen 2023 flink anders uit. De meest opmerkelijke verandering: er komt een paviljoen aan de achterkant van de burcht, waar ook de uitgang komt.

Gemeenteraadslid Christophe Peeters (Open VLD) informeerde naar de plannen voor de aanbouw van het Gravensteen. Zijn partijgenoot en cultuurschepen Sami Souguir bevestigt. “Het klopt dat in het grasperk aan de kant van de Geldmunt een buitenpaviljoen voor het Gravensteen wordt voorzien. De plannen hiervoor vloeien voort uit het project Time Castle dat eerder al werd voorgesteld. Het buitenpaviljoen biedt belangrijke voordelen op het vlak van toegankelijkheid en het controleren van bezoekersstromen”, zegt de cultuurschepen.

Info omwonenden

“Het paviljoen is een klein gebouwtje dat het parkje zoveel mogelijk ontziet. Ook met de opmerkingen van omwonenden werd zoveel mogelijk rekening gehouden. De realisatie van het buitenpaviljoen wordt begin 2022 verwacht. Wellicht start het archeologisch vooronderzoek nog in 2021. De uitvoering van de plannen binnen de muren zal tot eind 2023 lopen.”

Op woensdagavond 1 juli vindt in het Gravensteen een coronaproof bewonersmoment plaats waarin de toekomstplannen, onder meer aan de hand van een presentatie en een maquette ,worden toegelicht.