Het Gravensteen blijft betalend voor Gentenaars

Vorig jaar stelde de stad zelf nog roofvogels tentoon op de ridderfeesten in het Gravensteen.
Archieffoto James Arthur Vorig jaar stelde de stad zelf nog roofvogels tentoon op de ridderfeesten in het Gravensteen.

Gentenaars zullen ook de komende jaren nog een ticket van 10 euro moeten kopen als ze het Gravensteen willen bezoeken. Tot 2015 mochten Gentenaars het kasteel nog elke dag gratis binnen. N-VA en Vlaams Belang vroegen de stad om dat weer in te voeren.

“Dat is een ingreep die de stad 70.000 euro zou kosten en dat kan men compenseren door elke toerist 10 cent meer te vragen. Op die manier krijgen de Gentenaars hun Gravensteen terug. Zet deze recente historische vergissing recht”, aldus Siegfried Bracke (N-VA).

“De Gentenaars bezoeken het Gravensteen niet zo vaak”, zegt cultuurschepen Sami Souguir (Open Vld).  “Ze doen dat wel als er iets te beleven valt, maar ze lopen niet binnen om de sfeer op te snuiven. Het is aan ons om een rechtvaardige prijs te bepalen voor ons erfgoed met reductietarieven. We mogen van Europa geen korting geven afhankelijk van waar men woont.”

Gentenaars die wel gratis binnen willen, kunnen dat wel nog tijdens de Gentse Feesten of op zondagvoormiddag tussen 10 en 13u.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Robert Boxtaele

    Je achter Europa wegsteken is het makkelijkst nietwaar. Leugens, dat zijn we van dit stadsbestuur nu wel al gewoon. Gratis op zondagmorgen? Wie gaat er op dat tijdstip nu een kasteel bezoeken!

  • Jan Van Gent

    Belachelijk het is altijd gratis geweest voor Gentenaars en nu plots kan het niet meer en in Gent kennen ze geen omwegen om dit te omzeilen. Natuurlijk zie je nu geen Gentenaars meer in het Gravensteen je zou nogal stom moeten zijn om er voor te betalen voor iets waar je recht op hebt.