Herman Brusselmans niet meer boos op Filip Watteeuw en circulatieplan

Zélfs Brusselmans keert zijn kar over circulatieplan

Herman Brusselmans heeft zijn idee over het circulatieplan aangepast
Foto Xavier Coppens Herman Brusselmans heeft zijn idee over het circulatieplan aangepast
Schrijver Herman Brusselmans heeft zijn mening over het circulatieplan bijgeschaafd. Het is te zeggen: hij is eraan gewoon geraakt. “Ik vind het nog steeds een bezopen idee, maar een mens went aan alles, dus ja…” Aan Watteeuw zelf liet hij weten: “Er zijn nog verbeteringen mogelijk, maar het circulatieplan werkt.”

In september 2016 gaf Herman Brusselmans een veelbesproken interview, waarin hij zijn licht liet schijnen op het circulatieplan, dat toen nog moest worden ingevoerd. “Er is hier een pipo aan de macht, een zekere Watteeuw, die voor het ene infarct na het andere zorgt”, klonk het toen. “Hij is Gent naar de kloten aan het helpen.” Maar de schrijver heeft zich intussen aangepast. Hij liet aan het kabinet Watteeuw weten: “Filip Watteeuw een pipo noemen die gent naar de kloten helpt… ik zou dat nu niet meer doen. Er zijn nog verbeteringen mogelijk, maar het circulatieplan werkt. De stad is aangenamer, de luchtkwaliteit is verbeterd, en ik ben eraan gewend.”

Stijl

Gevraagd naar zijn reactie reageert het literaire genie in zijn geheel eigen stijl: “ik stapte op twee van die stemmenwervers van Groen af, en ze vroegen mij wat ik vond van het circulatieplan. Ik heb hen gezegd dat mijn idee daarover veranderd is. Een mens wordt namelijk alles gewoon. In het begin vond ik het een bezopen idee, en ik dacht dat de stad naar de kloten ging. Waar ik woon, in Oudburg, hebben we bijvoorbeeld die compleet van de pot gerukte knip aan de Ottogracht, waarvoor een mens 4 kilometer moet rondrijden. Nu denk ik, goh ja. Het is wat het is, en we zullen het maar zo laten zeker? En de luchtkwaliteit is wat beter. Dat is dan ook meegenomen.”

Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw kreeg soms keiharde kritiek op zijn plan, onder meer van Brusselmans
Wannes Nimmegeers Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw kreeg soms keiharde kritiek op zijn plan, onder meer van Brusselmans

“Het is niet dat ik het ineens fantastisch vind. Maar ik kan er, anderhalf jaar later, wel mee leven. Dat is mijn punt. Ik geloof niet dat het plan ooit weer teruggedraaid wordt, wie er ook aan de macht komt. Maar ik ben dus veranderd van gedacht. Vooral omdat je niet op dezelfde manier pissig kunt blijven over dingen die toch niet veranderen. Versta mij niet verkeerd. Ik ben niet plots een fan van dat plan, en ook niet van Watteeuw. Eigenlijk wil ik er niet eens veel woorden aan vuil maken. Behalve dan: ik kan er nu mee leven. Punt.”

Vrij vertaald: Herman Brusselmans heeft zich bedacht. En kan leven met hoe zijn stad vandaag circuleert.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • GEERT VAN MEENEN

    Bij mijn weten is er geen tram in de Ottogracht. Iedereen kan niet fietsen en boodschappen doen met de fiets of te voet. Luchtkwaliteit verbeterd, laat me niet lachen.

  • Eddy Van Den Abeele

    "Die van de pot gerukte knip aan de Ottogracht, waardoor een mens vier km moet omrijden". Herman, ga te voet, neem de fiets of de tram, dan moet je niet omrijden.

  • nadine coppens

    Luchtkwaliteit verbeterd !??? Woon dan maar eens in de omgeving van de Rooigemlaan