Herenhuis op Kouter wordt afgebroken voor nieuwbouwproject: voor het eerst in jaren weer moderne gevel

Afbraakwerken op de Kouter.
Wannes Nimmegeers Afbraakwerken op de Kouter.
Aan de Kouter wordt op dit moment een van de vele grote herenhuizen gesloopt. Voor het eerst in vele jaren zal er nog eens een nieuwbouw mét moderne gevel gezet worden op het meest statige plein vanGent.  

Het project aan de kant van de Handelsbeurs heet B’eau Kouter en gebeurt in opdracht van de Granit Group uit Drongen. Architectenbureau 3Architecten tekende in totaal 35 nieuwbouwappartementen, 2 handelsruimtes en 5 kantoorruimtes op de site.

In totaal worden drie gebouwen op de Kouter aangepakt. Het middelste gaat onder de sloophamer en er komt een nieuwbouw in de plaats. Dat is voor de Kouter sowieso ongewoon omdat de meeste gevels er beschermd zijn. De architecten kregen als opdracht om het gebouw niet te modern te maken. “De historische grandeur wordt consequent doorgetrokken in de volledige uitvoering, onder andere door gebruik van natuursteen en materiaal uit de andere gevels”, klinkt het bij 3Architecten.

De twee aanpalende gebouwen blijven wel behouden en krijgen een make-over. Tot zo’n 15 jaar geleden was in het rechtergebouw nog de Gentse redactie van Het Laatste Nieuws gevestigd.

Ter hoogte van de Ketelvest komt er dan weer een grote nieuwbouw. De appartementen komen rondom een binnentuin te liggen. De werken zullen in totaal 2 jaar duren.

Op de plaats van het afgebroken herenhuis komt een nieuwbouw.
3Architecten Op de plaats van het afgebroken herenhuis komt een nieuwbouw.
De Kouter zoals die er zal uitzien over twee jaar.
3Architecten De Kouter zoals die er zal uitzien over twee jaar.
Aan de achterzijde komt een nieuwbouw langs het water van de Ketelvest.
3Architecten Aan de achterzijde komt een nieuwbouw langs het water van de Ketelvest.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jos tavernier

    Blijkbaar kan en mag men in Gent alleen blokkendozen bouwen, als de paarden uit Gent worden verbannen blijven alleen nog ezels over , triestig.

  • Syl Hassler

    Dit is echt - echt jammer. We hadden al die lelijke gebouwen kant zonnestraat nu nog midden in. Wat gebeurt er met onze mooie stad???!!!

  • David De Geyter

    Alles kan en mag voor de rijken in Gent!