Heraanleg Baudelopark begint dit najaar, klaar tegen Gentse Feesten 2020

Toekomstbeeld van het Baudelopark.
Wannes Nimmegeers Toekomstbeeld van het Baudelopark.
De lang geplande heraanleg van het Baudelopark zou dit najaar eindelijk beginnen. De omgevingsvergunning daarvoor is binnen. Tegen de Gentse Feesten 2020 moet alles klaar zijn, maar zelfs als dat niet lukt, gaan de Feesten in het park sowieso door.

Het was Gert Robert van N-VA die vroeg naar een stad van zaken voor het Baudelopark. De heraanleg van dat park wordt al aangekondigd sinds 2014, maar telkens de Gentse Feesten voorbij zijn, blijft het stil, en wordt er niet gewerkt. De noodzakelijke omgevingsvergunning die Vlaanderen moest afleveren, is nu eindelijk binnen. Het enige euvel wat restte waren aannemers. Voor de laatste offerte, uitgeschreven vorig jaar, waren de drie kandidaten veel duurder dan wat de stad had verwacht.

“In april lanceren we een nieuw bestek”, zegt schepen Astrid De Bruycker, verantwoordelijk voor openbaar groen. “Ondertussen lopen er gesprekken met de Vlaamse Waterweg over het verlagen van de kades aan het park. Ons doel is om de werken effectief te beginnen in het najaar van 2019. Tegen de Gentse Feesten van 2020 moet alles dan klaar zijn, en zelfs mocht dat niet lukken, zullen we in het bestek voldoende voorwaarden voorzien zodat de Feesten in het park zéker kunnen doorgaan.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan De Smet

    UItkijken naar Groen waar ze naar uitkijken?? Nieuwe plaats met steevast geluidsoverlast voor de buren ja, dat zal het worden !

  • charles de weerdt

    “In april lanceren we een nieuw bestek...”, "Ondertussen lopen er gesprekken...", "Ons doel is om...", "en zelfs mocht dat niet lukken...” Al loze beloftes sinds 2014 en nog steeds klinken de woorden van schepen Astrid De Bruycker weinig veelbelovend. Benieuwd om welke reden de Gentenaars dit keer weer wat langer zullen moeten wachten op het dringende groen waar ze al zolang zo naar uitkijken...