Henriëtte (89) en Emiel (91) zijn 65 jaar getrouwd: “We zouden mekaar niet kunnen missen”

Emiel en Henriette kregen een geschenk van de stad
Erik De Troyer Emiel en Henriette kregen een geschenk van de stad

Feest in woon- en zorgcentrum Het Heiveld in Sint-Amandsberg waar Henriëtta Van Hamme (89) en Emiel De Vos (91) hun 65ste huwelijksverjaardag vierden. “We hebben mekaar leren kennen hier op het Heiveld tijdens een voetbalmatch. Ik heb eerst naar ‘de voetbal’ gekeken en daarna pas naar Henrietta. Ik ben nog altijd zot van voetbal en van mijn vrouw”, lacht Emiel.  “Ik zou haar echt niet kunnen missen.”

Het briljanten paar leerde mekaar kennen toen Henriëtte 17 was. Emiel moest eerst zijn legerdienst afwerken en daarna begonnen ze een relatie. Na vier jaar trouwden ze op 24 april 1954. “We hebben veel gereisd en geprofiteerd van het leven. Dat vonden we zeer belangrijk. Maar ik heb ook hard moeten werken als schilder om dat allemaal te kunnen betalen”, zegt Emiel. Toen de gezondheidstoestand van Henriette achteruit ging verhuisde Emiel mee met zijn vrouw naar het woon- en zorgcentrum. Schepen van burgerzaken Mieke Van Hecke (CD&V) overhandigde daar een geschenk van de stad en een medaille van de koning aan het echtpaar.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.