Heibel in de gevangenis, straat even afgesloten

De Nieuwewandeling is afgezet omwille van problemen in de gevangenis
Wouter Spillebeen De Nieuwewandeling is afgezet omwille van problemen in de gevangenis
De Nieuwewandeling is afgesloten, omdat er problemen zijn in de gevangenis. Een gedetineerde stichtte brand in zijn cel, waardoor er een hevige rookontwikkeling bestond. Omdat de brandweer binnen moest, moesten alle deuren open. Daarom was ook de politie ter plaatse, maar alles bleef rustig.

Rond 15.30 uur stak een gedetineerde in de Nieuwewandeling zijn cel in brand. Daardoor ontstond een hevige rookontwikkeling, die zich verspreidde in een deel van de gevangenis. De brandstichter zelf werd met de ziekenwagen weggebracht omdat hij teveel rook had ingeademd.

Omdat de brandweer ter plaatse moest komen, moesten ook alle deuren open. Daarom was de politie massaal aanwezig. Zij stelden een veiligheidsperimeter in en regelden het verkeer, maar ze waren ook ter plaatse om eventuele relletjes in de gevangenis meteen de kop in te drukken. Dat bleek niet nodig, alles bleef kalm binnen de gevangenismuren. De brandweer had het vuur snel onder controle.Een evacuatie van de overige gevangenen bleek niet nodig. De gevangenis moest wel grondig verlucht worden, om alle rook buiten te krijgen.

Het incident had vooral een impact op het openbaar vervoer. Buslijnen 38, 39, 65 en 67 hebben vertraging, en rijden voorlopig niet tussen de haltes Overzet, Einde Were en Brugsepoort.

De Nieuwewandeling is afgezet omwille van problemen in de gevangenis
Wouter Spillebeen De Nieuwewandeling is afgezet omwille van problemen in de gevangenis1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Guy Van Severen

    Hoe geraakt dat crapuul aan al dat gerief om brand te stichten ?