Grote ‘kuis’: bergen afval en een hoop peuken

Ook in Wondelgem werd zwerfvuil geruimd
RV Ook in Wondelgem werd zwerfvuil geruimd
Overal in Gent werd zondag de ‘Gentsche Gruute Kuis’ georganiseerd, een opruimactie door buurtbewoners, met hulp van Ivago. Het was een recordeditie, met 3.000 aangemelde vrijwilligers.

Ivago organiseert jaarlijks een zwerfvuilactie, waarbij burgers worden opgeroepen hun buurt helemaal schoon te maken. Steeds meer mensen nemen daaraan deel, dit jaar waren om en bij de 3.000 vrijwilligers aangemeld. Ivago zorgt dan voor materiaal, zoals vuilniszakken en grijpers, en voor een aperitief of vieruurtje. Op 128 plaatsen, van Oostakker tot Drongen, werd de buurt geveegd. 

De grootste groep was Leefbaar Baarle, waar meer dan 70 vrijwilligers samenwerkten. Baarle krijgt dan ook af te rekenen met heel wat zwerfvuil afkomstig van de E40. Ekkergem kwam met een opmerkelijk resultaat. Qua aantal afval viel het daar nog mee, maar er werd een enorme berg sigarettenpeuken opgeraapt.

In Ekkergem werd een beschamend grote hoop sigarettenpeuken opgeruimd.
RV / Stef Bossuyt In Ekkergem werd een beschamend grote hoop sigarettenpeuken opgeruimd.
In Drongen werd een berg afval verzameld.
RV In Drongen werd een berg afval verzameld.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ronald De Clercq

    Ge moet ne keer naar INDIË of naar AFRIKA gaan om zwerfvuil te zien. Ge komt niet toe met met enkele zakken per straat zelf niet met een camion.

  • Mohtas Kebal-Gerheem

    Men moet veel meer aan preventie doen via campagnes en borden in de straat en gas-boetes voor het gooien van afval/sigarettenpeuken op de grond. Afval op de grond gooien is het vergiftigen van uw omgeving. Helaas kan dit veel mensen niets schelen, tijd om er iets aan te doen.