Grootkanonplein krijgt eindelijk nieuw wegdek

Het Grootkanonplein, de verbinding tussen de Vrijdagmarkt en de Langemunt, krijgt vanaf maandag een nieuw wegdek. Dat is hoog nodig, door de jarenlange werken aan het bouwblok, is de weg er een lappendeken van putten en vullingen. De winkelstraat beleveren wordt een uitdaging.

"Niet alleen het wegdek, maar ook fundamenten worden vernieuwd. De grond is er helemaal kapot gereden door zwaar verkeer bij de jarenlange werken aan het bouwblok waar nu ook Primark in huist. De werken duren tot half december, als het weer meezit", klinkt het op het kabinet van mobiliteitsschepen Watteeuw. Voetgangers zullen altijd door kunnen, maar ander verkeer niet. Zware vrachtwagens kunnen in principe wel via de Groentemarkt de Langemunt in voor hun leveringen, maar dat wordt door de werken een doodlopende straat. Vrachtwagens laten keren of achteruit terugrijden is geen optie. Dus werd de 'mobiliteitscoach' langs gestuurd bij alle handelszaken en werd voor de leveringen een oplossing gevonden via het Stadsdistributiecentrum 'Gent Levert'.


De horecazaak Contrast sluit de hele periode van de werken. "Dat wordt tandenbijten, maar het is beter dan toch open te doen, kosten te maken en geen kat te zien", klinkt het daar. "Maar het kan niet anders, de werken hier zijn echt nodig." (VDS)