Groepje trekt spoor van vernieling door Gent en valt twee vissers aan

De gewelddadige mannen lieten een spoor van vernieling achter tot aan de Bisdomkaai, waar ze twee vissers aanvielen.
Wannes Nimmegeers De gewelddadige mannen lieten een spoor van vernieling achter tot aan de Bisdomkaai, waar ze twee vissers aanvielen.
In Gent zijn vanochtend twee jongemannen die aan het vissen waren aangevallen door een groep van vijf Nederlandse mannen die op uitstap waren geweest. “De feiten gebeurden kennelijk zonder enige reden”, zegt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

De verdachten hadden onderweg van Sint-Jacobs naar de Bisdomkaai in Gent een spoor van vernieling nagelaten, meldt het parket. “Ter hoogte van de Bisdomkaai richtten de verdachten zich kennelijk zonder enige reden tegen twee vissers. De feiten werden gefilmd door een getuige. De politie kon de verdachten kort nadien arresteren.”

Het ging om één minderjarige en vier meerderjarige Nederlanders. Tegen de vier meerderjarige verdachten werd een gerechtelijk onderzoek gevorderd. De twee mannen die in aanmerking komen voor het plegen van het zwaarste geweld werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die hen onder aanhoudingsmandaat plaatste. De andere verdachten mochten na verhoor beschikken.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • lodewijk maesen

    moet kunnen in het linkse gent waar men zeeerrr tolerant alles laat gebeuren..

  • Febe Chapin

    Er moet wel iets gebeurd zijn..

  • Germain De Block

    Mochten beschikken?als ze vernielingen gedaan hebben waarom dan beschikken?o ja dat is hiet belgie.