Gratis shuttle tussen Watersportbaan en centrum vanaf 7 december

Na de shuttle aan Weba komt er nu ook één aan de Watersportbaan.
James Arthur Na de shuttle aan Weba komt er nu ook één aan de Watersportbaan.
Vanaf 7 december rijdt er een gratis shuttle tussen de Watersportbaan en het centrum van de stad. Eerder startte de stad al een gelijkaardige shuttledienst op de parking van meubelzaak Weba op de Vliegtuiglaan.

De nieuwe shuttlebus telt 19 zitjes. Hij zal op drie plaatsen stoppen: P+R Watersportbaan, het Huis van de Sport en de Kouter. Het is een prima oplossing voor wie naar de stad wil komen, maar geen zin heeft in dure parkeertickets in een ondergrondse parking. Parkeren aan de P+R Watersportbaan is gratis en voor de shuttle zelf heeft men geen ticket nodig. In minder dan 20 minuten sta je in de stad. De stad investeert 495.000 euro per jaar in de nieuwe dienst.

Hoe druk die shuttle gebruikt zal worden, is moeilijk in te schatten. De eerste shuttledienst aan Weba had aanvankelijk weinig succes, maar sloeg dan plots toch aan. Deze zomer zat het busje al aan 100.000 passagiers.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • ringo van der pulst

    Dat waren dan honderd duizend autos minder in het centrum.Daar voor kan je het zeker doen.