Goed nieuws: boekhandel Paard Van Troje stopt er niet mee

Paard Van Troje is één van de hipste boekenzaken van Gent
Wannes Nimmegeers Paard Van Troje is één van de hipste boekenzaken van Gent

Fans van boekenwinkel Paard Van Troje op de Kouter kunnen op beide oren slapen. De winkel sluit niet. Sinds vanmorgen hing op de etalage van de winkel de boodschap ‘Wij stoppen. Bedankt voor alle jaren’. Via sociale media ging het nieuws als een lopend vuurtje. Nu blijkt het om de campagne ‘WinkelHier’ van Unizo te gaan om iedereen aan te zetten om bij lokale winkels te shoppen.

Na enkele uren sudderen werd de boodschap op de etalage aangepast. ‘’Wij stoppen nog lang niet. Bedankt voor alle jaren dat jij reeds winkelhiert. Koop bewust bij ondernemers van hier’, was de juiste boodschap.

Unizo rekende op het shock-effect om iedereen aan te zetten om zowel fysiek als online voor lokale winkeliers te kiezen. “We willen de mogelijke gevolgen van het verdwijnen van onze ‘winkelhiers’ zo tastbaar mogelijk maken, door een gevoelige snaar te raken. Mensen gaan zo beseffen dat de aanwezigheid van deze winkels en al wat ze aan de gemeenschap bijdragen, lang niet zo vanzelfsprekend is als ze denken. Met deze actie willen we de consument bewust maken van de meerwaarde van lokale handelaars”, zegt Jos Vermeiren, directeur Unizo Oost-Vlaanderen.

Meer dan 50% van de aankopen die de Belg online doet, gebeurt in het buitenland. 69% van de Belgen deed vorig jaar minstens één aankoop in het buitenland, tegenover gemiddeld 49% in de eurozone. Op jaarbasis verdwijnt op die manier maar liefst 8 miljard euro naar het buitenland, waarvan 5,5 miljard via webshops en de overige 2,5 miljard via fysieke grensaankopen.

De actie wordt de komende week uitgerold over heel Oost-Vlaanderen...zonder verdere nep-sluitingen.

De etalage kondigde eerst aan dat de zaak zou stoppen
Wannes Nimmegeers De etalage kondigde eerst aan dat de zaak zou stoppen
De boodschap werd snel aangepast om de Unizo-actie duidelijk te maken
Wannes Nimmegeers De boodschap werd snel aangepast om de Unizo-actie duidelijk te makenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.