Gewonde bij ontploffing en brandje bij ABB aan Nieuwevaart

Elektricien zwaar verbrand bij elektrocutie

De hulpdiensten kwamen massaal ter plekke.
Jeffrey Dujardin De hulpdiensten kwamen massaal ter plekke.
Aan de Nieuwevaart in Gent is donderdagochtend rond 10.45 uur een ontploffing gebeurd bij ABB,  een bedrijf dat industriële elektrische apparatuur maakt. Er ontstond ook een kleine brand. Eén persoon raakte zwaargewond.

Volgens de werknemers ter plaatse is de gewonde een elektricien die geëlektrocuteerd zou zijn. Daarbij ontstond ook een ontploffing en een steekvlam. De man liep zware brandwonden op en werd overgebracht naar het ziekenhuis onder begeleiding van de mug. De hulpdiensten kwamen massaal ter plekke.

Door de steekvlam ging ook het brandalarm af, waardoor alle werknemers geëvacueerd werden. De elektriciteit was ook deels uitgeschakeld in het bedrijf. Iets na 11 uur kon  een deel van het personeel terug aan het werk, anderen kregen de opdracht te wachten tot er opnieuw elektriciteit was.
"De noodprocedure werd opgestart na het ongeval", klonk het bij ABB. "Er is een onderzoek gestart naar de omstandigheden van het incident ." 

Het personeel van ABB werd geëvacueerd.
DJG Het personeel van ABB werd geëvacueerd.
DJGReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.