Gesprekken opgeschort, kartel trekt leiderspositie naar zich toe in onderhandelingen

“Mathias haalt in voorstel zowat alle bevoegdheden naar zijn partij,
dat is niet ernstig”

Watteeuw en De Clercq, zondag nog ‘constructief’ naast elkaar, maandag al een heel pak minder
Photo News Watteeuw en De Clercq, zondag nog ‘constructief’ naast elkaar, maandag al een heel pak minder
Het zit er bovenarms op in de Gentse politiek. Waar zondag nog werd beweerd dat de sfeer ‘constructief’ was, blijkt maandag iets helemaal anders. Het kartel sp.a-Groen laat weten een formateursnota op te stellen, omdat de samenwerking met Open Vld ‘niet ernstig’ is.

“De houding van Open Vld, zowel inhoudelijk als op het vlak van mandaten, laat op dit moment niet toe om te komen tot een evenwichtig samengesteld stadsbestuur met een krachtig bestuursakkoord dat ambitie toont voor Gent en de Gentenaars”, klinkt het bij het kartel. “In het voorstel dat Open Vld dit weekend overmaakte aan sp.a-Groen, haalde Mathias zowat alle bevoegdheden naar zijn eigen fractie toe. Dit is niet ernstig.”

“We hebben de voorbije weken de bereidheid getoond om met alle partners samen te werken. Ook al liep het moeizaam, we hebben constructief onderhandeld over een visie voor Gent. Tot nog toe zonder veel resultaat. Het enige wat we zeker weten is dat Mathias De Clercq burgemeester wil worden. Maar zo bestuur je geen stad”, aldus Filip Watteeuw. “De voorbije weken verliepen de inhoudelijke gesprekken moeizaam. Het kartel sp.a-Groen wil nu duidelijke keuzes maken en ambitie tonen voor Gent en de Gentenaars. Als grootste politieke formatie zullen wij onze verantwoordelijkheid opnemen en over enkele dagen een formateursnota voorleggen aan Open Vld.” Dat hebben Filip Watteeuw (Groen) en Rudy Coddens (sp.a) zonet laten weten aan Mathias De Clercq.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Mario Bauwens

    Een kartel formateursnota ? Wat heeft dat voor zin ? Het wordt hoog tijd dat Spa de Groenen laat vallen om met de rest een bestuursakkoord te sluiten. Als de sossen Watteuw blijven naar voor schuiven als burgemeester bestaan ze na de verkiezingen van volgend jaar gewoon niet meer.