Gentse zakenman riskeert werkstraf voor weerspannigheid tegen agenten: “Ik heb connecties in hogere kringen”

De man moest voor het Gentse hof van beroep verschijnen.
Wannes Nimmegeers De man moest voor het Gentse hof van beroep verschijnen.
De 40-jarige zakenman S.C. uit Gent is dinsdagvoormiddag voor het Gentse hof van beroep verschenen. De beklaagde was weerspanning tegen twee politieagenten. Hij riskeert 50 uur werkstraf. 

De feiten speelden zich af in de nacht van 18 op 19 november 2017. De vrouw van de beklaagde werd staande gehouden bij een alcoholcontrole niet ver van haar woning. Ze belde in paniek haar man. Hij kwam zwalpend aangereden en remde bruusk op zijn oprit op de Pacificatielaan in het Gentse Miljoenenkwartier. 

Twee politieagenten zagen de manoeuvres gebeuren. Ze snelden naar de oprit en hielden de beklaagde staande. Hij weigerde echter zijn identiteitskaart te tonen en sprak forse taal. “Hier zullen jullie spijt van hebben”, zei hij aldus het proces-verbaal. “Ik heb veel connecties in hogere kringen.” Vervolgens gaf hij de agenten een kopstoot en werd ingerekend. 

Na het incident weigerde de zakenman een alcohol- en bloedtest af te leggen. Hiervoor werd hij al veroordeeld in de politierechtbank. Voor de weerspannigheid kreeg de beklaagde in eerste aanleg een boete van 800 euro en 50 uur werkstraf. Het Openbaar Ministerie vroeg nu dezelfde straf. Uitspraak op dinsdag 11 februari.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.