Gentse Winter BOB-actie: 5 bestuurders onder invloed betrapt

Archiefbeeld.
PZ Gent Archiefbeeld.
De verkeersdienst van de Gentse politie heeft vroeg in de ochtend een alcohol- en drugscontrole gedaan ter hoogte van de Godshuizenlaan. Deze actie was in het kader van de Winter BOB-campagne.

Bij de controle werden 344 bestuurders gecontroleerd. Daarvan bliezen er drie bestuurders positief. Dat betekent dat zij een alcoholconcentratie van ten minste 0,35 mg/l UAL hadden, wat neerkomt op 0,8 promille. Hun rijbewijs werd voor zes uur ingehouden. Twee bestuurders hadden een alcoholtest met als resultaat ‘Alarm’. Dat betekent dat de bestuurders een alcoholconcentratie hadden van ten minste 0,5 promille en minder dan 0,8 promille. Hun rijbewijs werd ingehouden voor drie uur. Er werd ook één speekseltest afgenomen voor drugs, die negatief bleek te zijn. Daarnaast kreeg een taxichauffeur een proces-verbaal voor een inbreuk op het taxidecreet. En een bestuurder die zijn gordel niet droeg, kreeg  ook een proces-verbaal als kerstcadeau. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jeffrey Van den broeck

    Doen de flikken in Gent nog iets anders?