Gentse ‘Verkeersveilige dag’: 4,5 procent reed te snel, 11 bestuurders onder invloed

Illustratiebeeld.
Ronny De Coster Illustratiebeeld.
De verkeersdienst van Gentse politie deed in het kader van de ‘Verkeersveilige dag’ op woensdag flitscontroles op ongevalsgevoelige locaties en een alcoholcontrole in de buurt van de Overpoort. 4,5 procent van de chauffeurs reed te snel.

De bemande snelheidscontroles stonden onder andere op de Zuiderlaan, De Pintelaan en Hundelgemsesteenweg. In totaal werden 179 chauffeurs met een zware voet betrapt, goed voor 4,5 procent van het aantal gecontroleerde.

Diezelfde dag werd ook een alcoholcontrole gedaan, van 5 tot 7.30 uur op de Charles de Kerchovelaan ter hoogte van de Kunstlaan. 231 bestuurders werden gecontroleerd. Zeven chauffeurs hadden als resultaat ‘positief’. Twee van hen hadden zodanig veel gedronken dat hun rijbewijs voor 15 dagen werd ingetrokken. Een van deze chauffeurs legde dan ook nog eens een positieve speekseltest (cocaïne) af. Vier bestuurders moesten hun rijbewijs zes uur afgeven. Een bestuurder beschikte niet over een rijbewijs, dus werd het voertuig zes uur ingehouden. Eén bestuurder blies ‘alarm’ en was zijn rijbewijs drie uur kwijt. Vier fietsers moesten hun fiets zes uur afgeven omdat ze een positieve ademtest aflegden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.