Gentse studenten stampen grootschalig hiphopevenement uit de grond

Jong festival 'Hip Hop Hooray' mikt op 1.000 bezoekers

De drie jongen studenten hopen 1.000 festivalbezoekers te verwelkomen.
Hip Hop Hooray De drie jongen studenten hopen 1.000 festivalbezoekers te verwelkomen.
Drie jonge studenten uit het Gentse organiseren dit weekend de derde editie van Hip Hop Hooray, een evenement dat ze zelf uit de grond stampten. De vorige editie lokte 1.000 bezoekers.

Aan creativiteit en ambitie ontbreekt het Mathieu Brouillet, Emile Carton en Gert Vandeveire niet. Op kerstavond 2016 fantaseerden ze luidop over een grootschalig hiphopevent.  Minder dan twee jaar later is het trio al toe aan de derde editie van hun droom: Hip Hop Hooray. Bijna 1.500 bezoekers mochten de studenten in totaal al ontvangen. In april, tijdens de tweede editie in Nest, bouwden ze zelfs een skatebaan binnen in het gebouw van de oude bibliotheek.

Zaterdag staat een nieuwe editie op het programma in de Chinastraat. De publiekstrekker is de bekende Belgische rapper Woodie Smalls. Straf, voor een jong evenement. "Zonder gigantische subsidies", zegt co-organisator Mathieu Brouillet. "We moeten voorzichtig groeien. Hip Hop Hooray onderscheidt zich door ons maatschappelijk doel. De rode draad in onze evenementen is de Freestage. Daarop mogen kleinere artiesten gratis komen optreden. We geven ze de kans om van de bekendheid van onze topnamen te profiteren en zo naam te maken voor zichzelf."

De organisatie mikt op 1.000 bezoekers. "Voor de eerste keer wordt het een echt festival", sluit Brouillet af. "Met énkel Belgische artiesten."

Meer info  vindt u op de Facebookpagina van Hip Hop Hooray.

Tijdens de vorige editie bouwde de organisatie een skatebaan in de oude bibliotheek.
Hip Hop Hooray Tijdens de vorige editie bouwde de organisatie een skatebaan in de oude bibliotheek.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.