Gentse studenten gaan mee betogen voor klimaat

De leerlingen van het middelbaar onderwijs kregen vandaag het gezelschap van Gentse studenten.
Wannes Nimmegeers De leerlingen van het middelbaar onderwijs kregen vandaag het gezelschap van Gentse studenten.
De jongeren van Youth for Climate kregen vandaag het gezelschap van een Gentse delegatie van Students for Climate. De studenten sluiten zich op die manier aan bij de klimaatspijbelaars uit het secundair onderwijs. De jongeren namen vanochtend samen de trein in Gent-Sint-Pieters.

Klimaatspijbelaars die volgende week hadden gerekend op de komst van Anuna De Wever naar Gent zijn er wel aan voor de moeite. Het Zweedse meisje Greta Thunberg, die met haar klimaatprotest tot inspiratie diende voor De Wever, komt op donderdag 21 februari naar Brussel. Daardoor zal de klimaatmars opnieuw in de hoofdstad plaatsvinden, en niet in Gent.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Katelijne Duerinck

    En ze krijgen allemaal strafstudie @Jan. Mijn dochter moet al wekenlang elke woensdagmiddag op strafstudie komen. Waarom zouden kinderen het recht niet hebben om te staken? Mensen die de NMBS werken, het onderwijs, de zorgsector, de boeren ... allemaal stakingsrecht. Maar toch ook 'onwettig afwezig'? Dat kan allemaal? Maar kinderen zouden hun mening niet mogen zeggen?

  • Jan Van Gent

    Allemaal onwettig afwezig . Onbegrijpelijk dat dit wordt getolereerd ja het zijn binnenkort verkiezingen en de cd en v moet veel stemmen binnenhalen daarom reageert Crevits niet .