Exclusief voor abonnees

Gentse sociale woonwijk is rijp voor de sloop: “Ze hebben het hier kapot laten gaan”

François Caterin (71) op zijn ‘koerke’ in de Sint-Bernadettewijk.
Eric de Mildt François Caterin (71) op zijn ‘koerke’ in de Sint-Bernadettewijk.
De Sint-Bernadettewijk, waar de door schimmels aangetaste huizen een hoofdrol opeisten tijdens de Gentse gemeenteraadsverkiezingen, gaat in 2022 tegen de grond. De geplande verrijzenis van de sociale woonwijk lijkt er een zonder haar originele bewoners te gaan worden. “We worden uiteengetrokken.”

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Koen Van Crombruggen

  Goede huisbazen verkopen hun woning in plaats van te verhuren want goede huurders zijn ook zeer schaars. Een vicieuze cirkel dus. Je kan je 1 keer laten vangen maar geen 2 keer hoor.

 • vanaeken jokke

  De socialisten en groen dat die het woord sociaal maar uit hun woordenboek schrappen.De asociaalste partijen die er zijn.Eerst een partijkaart en dan zullen we misschien iets doen.

 • Moehmena Rahous

  Huren betekent dat de eigenaar betaalt voor groot onderhoud en slijtage. Schimmel is vooral veroorzaakt door geen/slechte isolatie. Dat is ten laste van de eigenaar; niet op de huurder steken!

 • Michel Heylen

  Als verhuurder heb je recht op controle, wat niet of nauwelijks gebeurt. Eigen beslissingsrecht bij het verhuur van uw eigendom.

 • Angelo De vie

  Hoor de huisjesmelkers hier, schimmel hoort niet in een woning, als men met opstijgend vocht te maken heeft mag je doen wat je wil. En indd voor een huis moet je zorg dragen ook al is het niet van jou. Maar goede huisbazen zijn o zo schaars, de meeste huisbazen zijn egoïsten en zien alleen maar het geld en voor de rest stik er in! En neen ik heb geen huisbaas.