Gentse scholen van katholiek onderwijsnet bundelen krachten in nieuwe scholengroep SKOG

Het Sint-Lievenscollege is één van de scholen die betrokken is bij de fusie van de katholieke schoolbesturen in Gent.
Wannes Nimmegeers Het Sint-Lievenscollege is één van de scholen die betrokken is bij de fusie van de katholieke schoolbesturen in Gent.
Deze week hebben vijf Gentse schoolbesturen een akkoord bereikt om te fuseren tot de Scholengroep Katholiek Onderwijs Gent, kortweg SKOG. Tot de zomer van 2020 dragen de huidige vzw’s alleen de bevoegdheid van infrastructuur over. Vanaf 1 september 2020 houden de huidige vzw’s op te bestaan en dragen ze al hun bevoegdheden over aan de nieuwe vzw.

De Gentse schoolbesturen die betrokken zijn bij het gebeuren zijn vzw Hoger Technisch Instituut Sint-Antonius, Katholiek Onderwijs Gent-Agglomeratie, vzw Katholiek Onderwijs Gent Zuid, vzw Katholieke Scholen Regio Gent Centrum en vzw Morgenster. Concreet gaat het om scholen zoals Nieuwen Bosch Humaniora, het HTISA en het Sint-Lievenscollege. Recent ontstond er nog ophef toen bleek dat er plannen waren om het Sint-Lievenscollege Humaniora, het Sint-Lievenscollege Business en de Sint-Antoniusschool op termijn samen te herhuisvesten naar de Eandis-site aan de Ham. Na protest van leerkrachten en ouders werd beslist om het Sint-Lievenscollege op haar huidige locatie te behouden.

De voornoemde besturen vertegenwoordigen 22 scholen, 6 internaten, 28 directies, ongeveer 1400 personeelsleden en 8000 leerlingen. “Door de bestuurlijke optimalisatie en schaalvergroting wordt het mogelijk de ondersteunende diensten en processen efficiënter te organiseren. Daardoor kunnen scholen zich beter op hun pedagogische kerntaak focussen”, zegt Bruno Vanobbergen, voorzitter van de nieuwe scholengroep. Het nieuwe schoolbestuur benadrukt dat scholen hun eigenheid behouden. “Door synergieën zullen de middelen beter ingezet worden. Dit initiatief heeft geen impact op het statuut van het personeel”, klinkt het.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.