Gentse rouw-app voor kinderen in de prijzen gevallen

Het Gentse agentschap Starring Jane kreeg twee prijzen en twee eervolle vermeldingen.
rv Het Gentse agentschap Starring Jane kreeg twee prijzen en twee eervolle vermeldingen.
De rouw-applicatie ‘Mijn herinnering aan jou’ van het Gentse agentschap Starring Jane werd uitgeroepen tot beste app van het jaar door FeWeb, de beroepsvereniging van digitale bedrijven.

De uitvaartspecialist DELA merkte op dat het rouwproces bij kinderen anders verloopt dan bij volwassenen. Daarom vroeg het Starring Jane om een app op maat te ontwikkelen om kinderen door de moeilijke periode te helpen en de herinnering aan de overledene levendig te houden. Na de lancering van ‘Mijn herinnering aan jou’ en een reportage door Karrewiet op Ketnet is het snel gegaan. Tweeduizend kinderen gebruikten sindsdien de gratis app en voegden meer dan tienduizend herinneringen in de vorm van tekeningen, foto’s, geluidsfragmenten en video’s toe. Daarbovenop ontving Starring Jane de ‘Best Digital App Award’ en de ‘Innovation Award’ van FeWeb.

De FeWeb Excellence Awards worden jaarlijks door een onafhankelijke vakjury uitgereikt in vier categorieën: de beste website, webshop, digitale campagne en applicatie. Starring Jane diende drie cases in, meteen goed voor twee awards en twee eervolle vermeldingen.

De applicatie 'Mijn herinnering aan jou' helpt kinderen tijdens een rouwproces.
rv De applicatie 'Mijn herinnering aan jou' helpt kinderen tijdens een rouwproces.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.