Gentse rechtbank centraal in nieuwe serie “De Twaalf”

De Twaalf, VRT, één, Gent
VRT De Twaalf, VRT, één, Gent
Het Gentse gerechtsgebouw langs de Opgeëistenlaan speelt een prominente rol in ‘De Twaalf‘, de nieuwe reeks die sinds zondag loopt op één. 

De serie zoomt in op twaalf juryleden die moeten beslissen over het lot van schooldirectrice  Frie Palmers, gespeeld door Maaike Cafmeyer. Zij wordt beticht van twee moorden. De donkere serie speelt zich hoofdzakelijk af in de Gentse assisenzaal, die in 2007 opende en daarmee de modernste is van ons land. Ook de burelen en gangen komen meermaals in beeld. Het is niet de eerste keer dat het gebouw scène is voor televisieprogramma’s. Eerder werden er ook ‘De Rechtbank’ en ‘De Ridder’ opgenomen. 

Ook in het buitenland zullen kijkers kennismaken met de grijze blok langs Opgeëistenlaan. De uitzendrechten zijn al wereldwijd verkocht. Zo zal de reeks onder andere te zien zijn in Australië, Nieuw-Zeeland, Spanje en Frankrijk. 

De Twaalf, elke zondag om 21.05 uur op één. 

VRT
VRT
VRT
VRT
VRTReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.