Gentse politie neemt voedsel in beslag dat al twee jaar vervallen was

(Archieffoto)
bob moors (Archieffoto)
In Gent heeft de lokale politie vorige week bij een grote controleactie in 70 handels- en horecazaken meer dan 4.400 producten in beslag genomen. "In drie zaken werden vervallen voedingsmiddelen in beslag genomen, waarvan bij sommige de vervaldatum al meer dan twee jaar verstreken was", meldt de lokale politie.

De politie organiseerde op dinsdag 15 oktober een zogenaamde "flex-controle" in samenwerking met externe inspectiediensten. "Bij zo'n controle worden handels- en horecazaken gecontroleerd op het vlak van vergunningen, veiligheid, tewerkstelling, sociale regelgeving, enzovoort. Deze flex-controle richtte zich op negen categorieën van zaken: nagelstudio's, hand-carwashes, dagbladhandels, dagwinkels, nachtwinkels, CBD-shops, massagesalons, horecazaken en shisha-bars", zegt de lokale politie.

Er werden 70 adressen gecontroleerd, op basis van eerder vastgestelde problemen of inbreuken of signalen van externe partners. Onder meer de FOD Volksgezondheid, het Voedselagentschap FAVV, de FOD Economie, de RSZ, de FOD Financiën en het FAGG (Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten) namen deel aan de actie.

De FOD Volksgezondheid nam 4.400 goederen in beslag, waarvan meer dan 2.000 artikelen in één zaak. "In drie zaken werden vervallen voedingsmiddelen in beslag genomen, waarvan bij sommige de vervaldatum al meer dan twee jaar verstreken was. Gelet op de privacy van de ondernemingen kunnen wij geen specifieke resultaten meedelen", stelt de politie.

"We kunnen wel vertellen dat bij de meerderheid van de gecontroleerde zaken één of meerdere problemen of inbreuken vastgesteld werden. Twee zaken waren zelfs over de hele lijn in overtreding, want elke controlerende partner kon er één of meerdere inbreuken vaststellen. Veertien van de gecontroleerde zaken waren dan weer wel volledig in orde.”
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Odilon Saverien

  minister van volksgezondheid zal wel verwittigd worden voor zijn eigen voeding, maar de gewone mens mag vergiftigd worden.

 • Marc Smagghe

  Privacy betekent priveleven en daar gaat het over hun huwelijk, naam enz., behalve handelszaken. Handelszaken mogen niet achter de privacy-wetgeving verschuilen. De consument heeft het volste recht op informatie.

 • Rene Dannau

  een product kopen en datum nakijken flink over tijd altijd foto van nemen met kassa ticket en aankoopadres vermelden en e-mailen naar de gezondheids dienst. het zal snel gedaan zijn met overtijdse voeding te verpatsen.

 • gerard wauters

  14 van de 70 zaken volledig in orde. Met zo een cijfer op mijn rapport moest ik vroeger toch niet thuiskomen. Ik vind dat heel pover. Dat wil dus zeggen dat de controles gerust wat opgedreven mogen worden.

 • Sjonny Martero

  Worden die bedrijven dan niet gesloten?