Gentse keurslager verkoopt... Buffaloburgers

Bij Keurslagerij Abel zijn nu Buffaloburgers te koop.
Gianni Barbieux Bij Keurslagerij Abel zijn nu Buffaloburgers te koop.
Nu de bekerfinale tegen KV Mechelen met rasse schreden nadert, wordt Gent elke dag weer iets voetbalgekker. Bij de filialen van Keurslagerij Abel kan u zelfs Buffaloburgers kopen. “Drie jaar geleden verkochten we al ‘Tottenhamburgers’, en die brachten toen ook geluk.”

Slager Robin Schelstraete van het filiaal in Mariakerke is een fervente AA Gent-fan. In 2010, toen de Buffalo’s hun vorige bekerfinale speelden, verkochten ze al Buffaloburgers, dus ook dit jaar konden ze niet uitblijven. “De burgers moesten wel Gents zijn”, zegt slager Robin. “Het zijn hamburgers geworden met Gentse Tierenteyn-mosterd en een randje van Gandaham. En ik moet zeggen: ze vliegen de deur uit. Mensen zijn zeer enthousiast. Net als drie jaar geleden trouwens, toen we de ‘Tottenhamburgers’ verkochten naar aanleiding van AA Gent-Tottenham. Dat heeft toen geluk gebracht - hopelijk dit jaar opnieuw.”

Enkel paprikachips

Een extraatje: wie een Buffaloburger koopt, krijgt er een zakje Croky chips bij - een overeenkomst met de hoofdsponsor van het bekertoernooi. “We wilden wel enkel paprikachips”, legt slager Robin uit. “Dat zijn blauwe zakjes. Zout is ons iets te oranje-rood, de kleuren van KV Mechelen.”

De Buffaloburgers zijn te koop in alle drie de filialen van Keurslagerij Abel: in Mariakerke, Ledeberg en Sint-Amandsberg.

Gianni BarbieuxReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.