Gentse horecabaas slachtoffer van zinloos geweld: “Zonder aanleiding kreeg ik een kopstoot”

Uitbater Toon Porrez
Toon Porrez Uitbater Toon Porrez
Toon Porrez, uitbater van de A-Pluss in de Belfortstraat en organisator van ‘Roze Donderdag’ op de komende Gentse Feesten, is zaterdag slachtoffer geworden van zinloos geweld. Hij kreeg
zonder enige aanleiding een kopstoot te verwerken. “Ik voelde me altijd veilig in deze stad. Ik begrijp het niet”, zegt hij.

Toon was rond 00.15 uur onderweg naar café Plansjee om nog platen te gaan draaien toen het foutliep. “Ik had juist mijn zaak A-Pluss gesloten, ik liep met drie vrienden op straat en was nog geen vijftig meter verder toen ik werd aangevallen. Een man haalde ons in, keek naar mij en gaf me een kopstoot. Ik viel door de klap onmiddellijk tegen de grond. Gelukkig waren mijn vrienden erbij, voor hetzelfde geld kon hij mij nog beginnen schoppen zijn.”

Uitbater Toon Porrez
Toon Porrez Uitbater Toon Porrez

Wat Toon opviel was de manier hoe de dader met het geweld omging. “Hij stapte op zijn dooie gemak verder, alsof er niks gebeurd was. Ik was in shock en stond op mijn benen te trillen. Zoiets heeft een zware impact op een persoon.” Over de dader kan Toon weinig kwijt, “Ik herinner me enkel dat het een Zuiders type was, netjes gekleed en zwart haar.”

Porrez liep een blauw oog op en een gebroken tand. “Je ziet er misschien weinig van, het doet pijn. Of dit gaybashing was? Het is hoe dan ook zinloos geweld. Het kan zijn dat hij mij zien komen heeft uit de A-Pluss.”

Toon Porrez.
Gianni Barbieux Toon Porrez.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Janssen

  Met víer man en dan kan dat stuk crapuul nog ontsnappen? Onbegrijpelijk! Leer eens erop vliegen en terugslaan om jezelf te verdedigen. Alleen zo zullen ze het afleren want op justitie hoeven we niet te rekenen, dat is al lang duidelijk.

 • Ronny Van Cleempoel

  Camera zal stuk zijn of beelden slechte kwaliteit. Zolang het gerecht niet wordt uitgemest zal dit de realiteit blijven. Eigen volk kan stikken. Zie in Denemarken daar zijn ze wakker geworden.

 • patrrik versys

  Wen er alvast maar aan want het gaat de verkeerde kant op met de criminaliteit in Belgie, logisch ook want criminaliteit wordt toch niet gestraft in Belgie

 • daniel daue

  En die drie vrienden dan ? Die staan er gewoon op te kijken en doen niets,knappe vrienden zijn dat

 • Dieter Van Genechten

  Wen er alvast aan vriend. Veiliger wordt het niet. Met ons fantastisch “rechtssysteem”...