Gentse GO!-basisscholen starten nieuwe schoolweek al sportend

De leerlingen van basisschool Voskenslaan begonnen hun schooldag met sport en beweging.
Yannick De Spiegeleir De leerlingen van basisschool Voskenslaan begonnen hun schooldag met sport en beweging.
In het kader van de Europese Week van de Sport startten de leerlingen van de 13 basisscholen van Scholengroep Gent hun schooldag deze ochtend met een sport- en bewegingsmoment.

Op basisschool Voskenslaan dansten de leerlingen en leerkrachten op ‘’t Smidje’ van Laïs. “Het liedje sluit perfect aan bij ons jaarthema dat is opgebouwd rond het Van Eyckjaar in 2020 (de Gentse gebroeders Van Eyck zijn wereldvermaarde schilders uit de middeleeuwen, red.)”, verduidelijkt directeur Veronique Stockx. “Het bewegingsmoment zorgde voor veel enthousiasme. Iedereen trok met een lach op het gezicht richting de klas. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.”

De GO!-scholen organiseerden de sportieve actie in samenwerking met Panathlon Gent vzw, een netwerkplatform voor sportambassadeurs. “We pleiten voor het belang van gelijkheid in de sport. Het is belangrijk dat alle kinderen gelijke kansen krijgen om te bewegen. Dit gezamenlijk moment op alle scholen past in die filosofie”, zegt Paul Standaert, bestuurslid van Panathlon Gent en voorzitter van de Raad van Bestuur van Scholengroep Gent.

GO!-Basisschool Voskenslaan draagt bewegen en sporten hoog in het vaandel.
Yannick De Spiegeleir GO!-Basisschool Voskenslaan draagt bewegen en sporten hoog in het vaandel.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.