Gentse frituriste (70) voor tweede keer overvallen in evenveel jaar tijd

De overval vond plaats in frituur 't Meuleken in de Gentstraat.
Cedric Matthys De overval vond plaats in frituur 't Meuleken in de Gentstraat.
Rosita De Grandeur (70), de uitbaatster van frituur ‘t Meuleken in Oostakker, is vrijdagavond overvallen. Twee minderjarigen drongen iets na 21 uur de zaak binnen en bedreigden de dame met een mes. De daders zijn intussen ingerekend. 

“De frituur was leeg toen de daders binnenvielen”, vertelt een buurman“Voor Rosita moet de klap hard geweest zijn. Het was amper twee jaar geleden dat zich soortgelijke feiten afspeelden.” Toen, op 15 januari 2018, gingen de overvallers aan de haal met 300 euro. Een van de mannen bedreigde het slachtoffer met een mes terwijl de andere man de kassa leegde. 

De Gentse frituriste was destijds erg onder de indruk van de overval, maar stond de dag erna alweer in haar zaak. Ook deze keer laat de 70-jarige dame haar niet kennen. Zondagavond bakte ze opnieuw frieten. “Mijn man heeft me al vaak aangeraden om de frituur over te laten”, zei De Grandeur in 2018 in onze krant. Maar wat zou ik dan doen? Zolang ik gezond blijf, ga ik door. Wegkwijnen in een hoekje doe ik niet.”

Rosita (68) is nog steeds bang, maar opende de dag na de overval toch haar frituur.
Foto DJG Rosita (68) is nog steeds bang, maar opende de dag na de overval toch haar frituur.

Minderjarig

De overvallers gingen driest te werk. Waar de daders de vorige keer nog ver van de frituriste af stonden met hun mes, duwden ze het nu tegen haar aan. Ze gingen er met al het geld vandoor, maar konden snel ingerekend worden. “De daders waren minderjarig”, licht de woordvoerder van Gentse politie toe. “Daarom mogen we verder niet verder communiceren over deze zaak.”