Gentse advocaten winnen met 2-0 van oud-voetballers

Bekende voetbalkoppen Benito Raman, Vital Borkelmans (gele schoenen), Benjamin Buffalo Bundervoet (blauwe broek), Gilbert De Groote (rechts van Benjamin).
Yves Masscho Bekende voetbalkoppen Benito Raman, Vital Borkelmans (gele schoenen), Benjamin Buffalo Bundervoet (blauwe broek), Gilbert De Groote (rechts van Benjamin).
De raadsmannen van FC Balie Gent namen het gisterenavond op tegen een sterrenteam op het terrein van SK Lochristi. Met het evenement wilden ze geld in het laatje brengen voor hun deelname aan het wereldkampioenschap voor advocatenteams dat volgend jaar in Spanje plaatsvindt.

Dat de voetballers van de Gentse balie wat in hun mars hebben, bewezen ze nog het afgelopen voorjaar toen ze op het Europees kampioenschap in Malta de tweede plaats behaalden. In de finale moesten ze het onderspit delven tegen het team uit Boedapest. Eén van de geheime wapens van de Gentse raadsheren is de bekende advocaat Walter Van Steenbrugge, die in het verleden zelf nog de voetbalschoenen aantrok om de eer van de Gentse balie te verdedigen.

Ben Buffalo Bundervoet gaat recht op doel af.
Yves Masscho Ben Buffalo Bundervoet gaat recht op doel af.

Met vuur aan de lijn

Buffalospits Benito Raman had nog maar net de officieuze aftrap gegeven of Van Steenbrugge stond al met vuur aan de lijn te coachen. En dat legde zijn ploeg in de beginfase van de wedstrijd geen windeieren, want na amper een kwartier spelen stond het al 2-0 in het voordeel van de Gentse advocaten. Bekende oud-voetballers als Vital Borkelmans, Tony Herreman en Gilbert De Groote hadden even het nakijken. "Jammer genoeg missen we twee steunpilaren in ons team die geblesseerd zijn. Hopelijk kunnen we hen recupereren voor het wereldkampioenschap", aldus Van Steenbrugge.


Ondanks de gure weersomstandigheden gisteren in Lochristi kwamen er toch enkele honderden supporters opdagen voor de galamatch. Zij zagen Buffalospits Benito Raman de aftrap geven. "Gezien het slechte weer mogen we absoluut niet klagen over de opkomst. We zullen het geld zeker goed kunnen gebruiken, want de deelname aan het wereldkampioenschap kost maar liefst 7.500 euro inschrijvingsgeld", aldus advocaat Sandro Di Nunzio. (YDS)