Gents overzicht van 100 jaar ‘revuetheejoater’ in Minard

Koen Crucke en Luk De Bruyker trekken Ann De Prest mee in bad

Koen Crucke, Ann De Prest  en Luk De Bruycker spelen samen ‘Revue’
Wannes Nimmegeers Koen Crucke, Ann De Prest en Luk De Bruycker spelen samen ‘Revue’
Voor de derde keer al zullen Luk De Bruyker en Koen Crucke samen op de planken staan tijdens de Gentse Feesten. Deze vreemde combinatie van artiesten blijkt perfect te werken, al komt er dit keer ook een ‘madam mee klasse’ naast deze ‘twie hieres van stand’ te staan. En de ‘Revue’ die ze brengen, heeft Luk helemaal nieuw geschreven.

Luk De Bruyker zal de revue niet spelen als zichzelf, maar als Romain Deconinck. Die rol speelde hij eerder al, en zit hem als gegoten. Hij zal muppetshow-gewijs commentaar geven op een geïmproviseerd balkon aan de scène, en zo eigenlijk het stuk presenteren. “We brengen een revuetheejoater”, legt Luk uit. “Enerzijds belichten we het revuetheater van de voorbije 100 jaar in Gent, anderzijds zetten we een aantal markante Gentse figuren binnen het volkstheater in de kijker. En omdat het precies 25 jaar geleden is dat de vernieuwde Minard de deuren opende, zal ik Romain Deconinck spelen. Ik ben als het ware het standbeeld dat daar al 25 jaar buiten op de trappen zit dat tot leven komt, en de historie komt vertellen.”

En die historie, dat zal uiteraard met heel veel liedjes zijn, te starten met Franse chansons. Koen Crucke krijgt de professionele stem van Ann De Prest naast de zijne, en ook dat klinkt wonderwel samen. “Het is een vrolijk gebeuren”, belooft De Bruyker, “Waarin we kennis maken met auteurs als Pol Speeckaert, die de eerste Gentse operette maakte, maar ook met Henri Van Daele, Paul Berkenman, Eddy Daese en anderen. En er zijn de markante figuren van Gustje De Puydt, Mary Brouillard, Lène Maréchal, Yvonne Delcour, Gust Lajoie, en ga zo maar door. De schat aan liedjes overspant ruim 100 jaar, en gekende als vergeten revueliedjes zullen elkaar afwisselen. We brengen bijvoorbeeld enkele Franse chansons die al heel snel een Gentse tekst meekregen, en eerder zo bekend zijn dan het origineel.” Dat Ann De Prest erbij betrokken werd, verklaart Luk als: “Mensen mogen weten dat Gentse liedjes niet gereserveerd zijn voor ‘ouwe madams mee nen baard’, maar ook voor ‘schuune madams mee nen decolleté.’”

Behalve dit trio is er ook een orkest, met Dirk Peeters die nieuwe arrangementen voor piano schreef, Rein De Vos op accordeon en Eric Rits aan de percussie.

‘Revue’ speelt zes keer, tijdens de Gentse Feesten dus, van zondag 21 tot en met vrijdag 26 juli, telkens om 11 uur. Tickets kosten 15 euro (exclusief reservatiekost) en zijn verkrijgbaar bij de Minard (09/267 28 28) of bij Uitbureau (09/233 77 88).

Koen Crucke en Ann De Prest in actie
Wannes Nimmegeers Koen Crucke en Ann De Prest in actieReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.