Gents Milieufront voedt fietsers op

Ondanks de verkeersborden zijn veel fietsers niet op de hoogte van de maatregel.
Foto James Ondanks de verkeersborden zijn veel fietsers niet op de hoogte van de maatregel.

Het Gents Milieufront heeft gisteren een ludieke actie gehouden aan de Kalandeberg. Dat is tussen 11 en 18 uur een winkelwandelstraat, waar dus niet mag gefietst worden. Maar meer dan de helft van de fietsers trekt zich daar niks van aan.


"Blijkbaar zijn veel fietsers zelfs niet op de hoogte van de maatregel", stelt Steven Geirnaert vast. "De signalisatie is dan ook niet optimaal. De borden zijn verwarrend en als fietser zie je de infozuilen nauwelijks staan."


De mensen van het GMF hielden alle fietsers tegen. Zij die netjes met hun rijwiel aan de hand wandelden, kregen chocolade, de anderen een briefje met info en een zakje zuurtjes. "Dit circulatieplan vraagt aanpassingen van iedereen, ook van fietsers. Het is maar normaal dat ook zij zich aan de nieuwe regels houden", vindt het GMF.


Vanaf deze maand slingert de politie de overtreders op de bon, goed voor een GAS-boete van 55 euro. En dat gebeurt zowel aan de Kalandeberg als in de Mageleinstraat, Donkersteeg, en Langemunt en in de zomermaanden ook aan Gras- en Korenlei. (VDS)