Gents Milieufront (GMF) ruimt 16.800 sigarettenpeuken op

GMF ruimt sigarettenpeuken op aan de Vrijdagmarkt.
Wannes Nimmegeers GMF ruimt sigarettenpeuken op aan de Vrijdagmarkt.
Vrijwilligers van het Gents Milieufront (GMF) trokken zondagnamiddag de straten op om zoveel mogelijk peuken te verzamelen. “Het grootste deel van het zwerfvuil bestaat immers niet uit blik of plastic, maar uit sigarettenpeuken”, klinkt het.
GMF ruimt sigarettenpeuken op aan de Vrijdagmarkt.
Wannes Nimmegeers GMF ruimt sigarettenpeuken op aan de Vrijdagmarkt.

In totaal raapten de vrijwilligers 16.800 sigarettenpeuken bijeen tijdens hun ‘Peuken Cleanup’. In de ochtend brachten de ijverige opruimers ook de straattag ‘Gent is geen asbak’ aan op vijftien openbare locaties in de stad. Om Gentenaars te overtuigen om hun peuken niet langer op de straat te smijten, werden draagbare asbakjes uitgedeeld met de boodschap ‘Nie neute, nie streuje’.

De vrijwilligers van GMF verzamelden bij benadering 16.800 peuken.
RV De vrijwilligers van GMF verzamelden bij benadering 16.800 peuken.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dominique Verbuyst

  Topiniatief!

 • Angelo Cabooter

  Het wordt hoog tijd dat er eens controle op gedaan wordt, en bij overtreding een boete geven wegens het weigeren op te ruimen van een sigarettenpeuk en een werkstraf van 1 dag (overal sigarettenpeuken opruimen)

 • Kurt Winkelmans

  Ik zie dikwijls sigarettenpeuken uit de auto gegooid worden. Dan denk ik sukkelaars. Waarschijnlijk denken die ook , we betalen al genoeg belastingen dus dat moet maar kunnen.

 • Jan Van Gent

  Belachelijke actie . Dit is een Job van Ivago die hebben ten eerste een veegmachine . Laat die eerst passeren dan moet je al maar 10% meer oprapen. Ze hebben wel gelijk dat het niet op de grond thuis hoort maar om zelf dan de Job van Ivago te doen wat voor nut heeft dit ?

 • Johan Vervaeck

  Bijzonder vieze mensen met hun sigarettenpeuken. Heb dat zelfs nog politiemensen zien doen, hun peuk zomaar weggooien. En dan maar jammeren dat de belastingen zo hoog zijn. Iemand moet het opruimen en die moet daarvoor betaald worden door ons, die daarvoor moeten opdraaien voor die viezeriken.