Exclusief voor abonnees

Gents koppel ontvangt 75 jaar na Tweede Wereldoorlog postume eretitel voor opvang Joodse vrouw: “Onze ouders vonden het hun plicht als mens”

Annie, de dochter van de Joodse Sluwa Gus, samen met Brigitte en Colette, de dochters van Jacques en Marguerite Loontjes. Zij ontvingen het ereteken uit handen van de Israëlische ambassadeur Emmanuel Nahshon.
rv Annie, de dochter van de Joodse Sluwa Gus, samen met Brigitte en Colette, de dochters van Jacques en Marguerite Loontjes. Zij ontvingen het ereteken uit handen van de Israëlische ambassadeur Emmanuel Nahshon.
Het Gentse koppel Jacques en Marguerite Loontjens zette tijdens de Tweede Wereldoorlog hun eigen leven op het spel door de Joodse Sluwa Gus in huis te nemen. 75 jaar na de bevrijding van de Arteveldestad kent de Israëlische ambassadeur hen een postume eretitel toe. “We zijn ontroerd dat de heldendaad van onze ouders eindelijk erkenning krijgt”, reageren dochters Brigitte (82) en Colette (72) die aanwezig waren op de plechtigheid.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nuReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.