Gents, internationaal of gelinkt aan metal: proeven is de boodschap op het Gents Bierfestival

Erwin Plancke drinkt op de jubileumeditie van het Gentse Bierfestival.
Wouter Spillebeen Erwin Plancke drinkt op de jubileumeditie van het Gentse Bierfestival.
Gentse bierliefhebbers laten zich niet afschrikken door de regen en verzamelen vandaag op het tiende Gents Bierfestival in de school Het Spectrum, de voormalige VIP-school. De jubileumeditie, gepaard met een degustatieglas met een gouden opdruk, heeft onder andere een speciale bar voor bieren gelinkt aan metalbands.

Turbeau Noir, het officiële bier van Franky De Smet – Van Damme van Channel Zero en het bier Black Sabbath, vernoemd naar de band, pronken onder andere op de kaart van de Full Metal Bar op het Gents Bierfestival. Die staat volledig in het teken van de metalmuziek en is daarmee misschien de meest bijzondere bar van het festival. En dat kunnen de bezoekers wel smaken, want er staat permanent een rij aan te schuiven. Gentse bieren zoals de Dude Where Are My Pants van Dok Brewing Company staan dan weer traditioneel in de kijker op de bar van Gent Brouwt.

De metalbar had succes.
Wouter Spillebeen De metalbar had succes.

Een gewoon pintje is op het festival dan weer moeilijker te vinden. Logisch, aangezien de organisatoren de bezoekers zo veel mogelijk willen laten proeven van het beste dat de grootste en kleinste brouwers uit de hele wereld te bieden hebben. Op het festival zijn dit jaar opvallend veel zure en bittere bieren te proeven. Aangezien de organisatie al meermaals onbewust trends in het bierlandschap voorspelde, is dat misschien een voorteken.

De tiende editie van het bierfestival is ondanks een paar regenbuien een succes geworden, zegt voorzitter van de Gentse Biervereniging Erwin Plancke, die het festival mee organiseert. “We hadden een extra zaal voorzien die enkel open zou gaan als het begon te regenen. Gelukkig hadden we die, zodat iedereen naar binnen is gegaan in plaats van naar huis. Bij een vorige editie was het anders”, lacht hij.

Aan de bar van Gent Brouwt worden enkel lokale bieren getapt.
Wouter Spillebeen Aan de bar van Gent Brouwt worden enkel lokale bieren getapt.
Ook traditionele Gentse versnaperingen mochten niet ontbreken.
Wouter Spillebeen Ook traditionele Gentse versnaperingen mochten niet ontbreken.
Het glas kreeg een gouden opdruk ter gelegenheid van de tiende editie.
Wouter Spillebeen Het glas kreeg een gouden opdruk ter gelegenheid van de tiende editie.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.