Gentenaren openen tweede bed and breakfast vol kleur vlak bij UZ: “Bijdragen aan de groei van deze buurt”

Charlotte en Henry openen hun tweede, excentrieke gastenverblijf in de opkomende Zuiderbuurt.
Jill Dhondt Charlotte en Henry openen hun tweede, excentrieke gastenverblijf in de opkomende Zuiderbuurt.
Rica Boutique Villa in de Opvoedingstraat is het tweede gastenverblijf van Charlotte Everaert (26) en Henry De Rudder (27). Aan de andere kant van de spoorlijn, op de Parklaan, zag Rica Boutique House eerder het levenslicht. Het gedurfde interieur van Atelier Turquoise, het huismerk, geeft aan beide huizen een speciale toets.

Het Rica Boutique House bestaat uit meerdere appartementen waar gasten kunnen verblijven. In de Rica Boutique Villa krijgen de gasten, de naam zegt het zelf, het gevoel van verblijven in een villa. Deze tweede bed and breakfast van Charlotte en Henry bestaat uit meerdere slaapkamers, een open keuken, een knusse living en een tuin. “We willen het comfort van een vijfsterrenhotel bieden”, zegt Henry. “Als de gasten binnenkomen staat er muziek op en ontvangen ze een geschenk. Een warm welkom is zeer belangrijk, we willen al hun zorgen wegnemen.”

Als de gasten binnenkomen staat er muziek op en ontvangen ze een geschenk. Een warm welkom is zeer belangrijk, we willen al hun zorgen wegnemen

Henry De Rudder

Uniek aan beide gastenverblijven is het interieur. De gedurfde kleuren, exotische prints en rijke stoffen brengen een excentrieke sfeer. Geen verrassing wanneer je weet dat Charlotte ooit mode- en interieurstyliste was, en dat Henry in Londen, Bulgarije en Istanboel gewoond heeft. “Eens je hier binnen wandelt waan je je niet langer in Gent. Het interieur doet eerder denken aan verre landen. Zien, voelen en ruiken nemen hier een prominente rol in. De gasten worden voortdurend geprikkeld, er is zoveel om naar te kijken. Er liggen zodanig veel verborgen parels dat een televisie overbodig is.”

Uniek aan beide gastenverblijven is het interieur. De gedurfde kleuren, exotische prints en rijke stoffen geven een excentrieke sfeer.
Rica Stays Uniek aan beide gastenverblijven is het interieur. De gedurfde kleuren, exotische prints en rijke stoffen geven een excentrieke sfeer.

Gedurfd interieur

Alles wat je ziet in het huis kan je kopen. Charlotte en Henry runnen naast de gastenverblijven ook het interieurlabel Atelier Turquoise. Om de zoveel tijd brengen ze een beperkte collectie uit waardoor de inrichting in het Rica Boutique House en de Rica Boutique Villa voortdurend veranderen. “Voor ons label werken we samen met partners van over de hele wereld”, zegt Charlotte. “Zij geven hun expertise en wij de onze.”

De collectie bestaat uit keramiek, kleren, linnen, geuren, kussens, tapijten, lampenkappen, kunst, vazen en zoveel meer. “Veel kan op maat gemaakt worden”, geeft Charlotte aan. “We stofferen ook zetels en poefs. De nadruk ligt op exclusiviteit: we maken telkens een beperkt aantal stuks. Het is niet de bedoeling dat je ze in zevenhonderd andere winkels kan kopen.” Naast exclusiviteit houden de creatievelingen kwaliteit en duurzaamheid hoog in het vaandel. “We bieden verantwoorde producten aan die betaalbaar én interessant blijven. We zijn niet bang om buiten de lijntjes te kleuren, om te experimenteren. Kleur en excentriciteit zijn key.” Naast hun gastenverblijven en hun label bieden Charlotte en Henry ook stijladvies aan.

Vip

De locatie van de Rica Boutique Villa werd zorgvuldig gekozen. “Het centrum van Gent is prachtig, maar voorbehouden aan het toerisme. Wij wilden erbuiten groeien, in een buurt die alsmaar meer aan het opleven is. Wij willen bijdragen aan die groei door meer te bieden dan enkel een verblijf. Zo werken we aan een vipervaring bij de koers en aan een Van Eyck-deal. Het is belangrijk om in te spelen op trends.”

De Rica Boutique Villa ligt in de Opvoedingstraat 1, Gent. Meer info op www.ricastays.com en www.atelierturquoise.com.

De woonkamer zit vol verborgen parels. De kleuren, prints en stoffen zijn op elkaar afgestemd.
Rica Stays De woonkamer zit vol verborgen parels. De kleuren, prints en stoffen zijn op elkaar afgestemd.