Exclusief voor abonnees

Gentenaars moeten zich massaal aanpassen in aanloop naar lage-emissiezone: “Mijn oude auto achterlaten in de garage. Dat deed pijn!”

Over minder dan drie maanden start de lage-emissiezone (LEZ) in Gent. Overal in de stad zijn Gentenaars bezig zich aan te passen aan die nieuwe regelgeving. Dat gebeurt zeker niet altijd van harte. Deze drie ‘slachtoffers’ doen hun verhaal.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stefan Leys

  In Gent moeten ze zich toch altijd interessanter maken dan ze zijn... met belachelijke maatregelen om de haverklap. Hopelijk beseffen die pseudo idealisten in hun ivoren toren waarmee ze bezig zijn en welke groep ze hier het meest mee treffen. En wat binnen 10 jaar? Ook geen benzine wagens meer toegelaten ??? Ik verwacht geen antwoord van de politiek, want die denken enkel zo ver hun neus lang is.

 • Anna Verstichelen

  En dan te weten dat LEZ zijn doel voorbijschiet zoals diverse internationale studies reeds voldoende hebben aangetoond. LEZ is een commerciële beslissing die uitsluitend de auto industrie ten goede komt en de gewone man onnodig dwingt plotse grote kosten te maken. Een asociale maatregel die getuigt van een ongeziene verspilzucht met een torenhoog NIMBY gehalte. Op maat dus van de hippe rijke egoïstische kleinburgerlijke cultuur die de door het stadsbestuur georganiseerde gentrificatie genereert.

 • Saar Caron

  Als je betaald mag je zoveel vervuilen als je wilt. Plus het effect is dubbel. In het kleine stadskerntje is de luchtvervuiling lager geworden, maar van aan de ring juist meer. Ik woon 1 zijstraat van de ring net in lage emissiezone, hoe gezond is mijn lucht nu? Doe is concreet ipv geld eruit te halen.

 • Wouter Looman

  Niet moeilijk om u wagen te vervangen als je het loon van een politieker hebt, voor ons is het een onverziene dure investering en mogen we door die aangespoelde West - Vlamingen onze eigen stad niet meer in. Bravo stadsbestuur !!