Gentenaars leren Sean en Alli bollywood

Laura Neyskens, Tom Decuyper, Allison, Sean en Ayla Joncheere tijdens een repetitie.
Foto Kos Laura Neyskens, Tom Decuyper, Allison, Sean en Ayla Joncheere tijdens een repetitie.

Sean D'Hondt en zijn vriendin Allison staan vandaag in de liveshow van Dansdate op vtm met een bijzondere dansstijl: bollywood. Bollylicious, een groep van vier Gentse dansers, begeleidt hen daarbij. Ze leren hen de passen aan, maar dansen ook zélf mee op de achtergrond. De bollywooddansgroep van Tom Decuyper, Ayla Joncheere, Laura Neyskens en Nakoulou Leblanc, staat aan de top in Europa.


"Ish (Ait Hamou, bekend van So You Think You Can Dance, red.) wou wel eens iets anders dan modern en jazz. Hij googlede 'bollywood', en kwam op onze website terecht. Hij was onder de indruk van onze filmpjes", zegt Tom. "Het ging allemaal dus erg snel."


"Sean zag het meteen volledig zitten, Allison had meer schrik omdat ze geen idee had wat bollywood inhield", zegt Laura. Zondagavond kreeg Tom bovendien een hele filmploeg over de vloer in zijn huis aan het Sint-Pietersstation. Sean en Allison kwamen er eten en kostuums passen voor de show. "We toonden hen ook al enkele clipjes, zodat ze zich een beter beeld konden vormen van de bollywoodstijl", zegt Tom.


Wie meer wil weten over Bollylicious, kan surfen naar de website www.bollylicious.org. Voor het dansprogramma Dansdate stem je vanavond om 20.35 uur af op vtm. (LVE)