Gentenaar veroordeeld voor jarenlange verkrachting van partner en slagen aan kinderen

Archiefbeeld: rechtbank Gent.
Sam Ooghe Archiefbeeld: rechtbank Gent.
Een Gentse man is deze ochtend veroordeeld tot een zware celstraf, voor het jarenlang verkrachten van zijn partner, en het slaan van zijn kinderen.

Opvallend genoeg stond de man ook terecht voor de verkrachting van een andere vrouw. De rechtbank achtte haar verklaringen geloofwaardig, maar kon in het vonnis niet spreken van ‘verkrachting’ in de juridische zin van het woord. Daarom werd de beklaagde voor die feiten niet veroordeeld.

Voor de misdrijven ten aanzien van zijn toenmalige partner en zijn kinderen, kreeg de man 5 jaar cel. 4 jaar daarvan werden uitgesproken met uitstel. De man mag geen misdrijven meer begaan, en moet zijn seksuele problematiek aanpakken. Lukt dat niet, dan worden de uitgestelde jaren cel effectief. Hij kan wel nog beroep aantekenen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.