Gentenaar krijgt slaag wanneer hij probeert te helpen

Het slachtoffer werd stevig toegetakeld.
Foto Wouter Spillebeen Het slachtoffer werd stevig toegetakeld.
Een Gentenaar die in de nacht van vrijdag op zaterdag ingreep toen hij zag dat een man meisjes lastigviel op straat tegenover de Vooruit, heeft er een pak rammel aan overgehouden. "Ik ben twee meter groot en vrij breed, dus ik dacht hem op andere gedachten te kunnen brengen, maar dat bleek een verkeerde gok", vertelt hij.

Rond 3 uur die nacht merkte B. op dat aan een kebabzaak tegenover de Vooruit een jongeman twee meisjes lastigviel terwijl ze probeerden te vertrekken met hun fiets. "Ze schreeuwden dat hij moest stoppen, maar hij bleef verderdoen", vertelt B. "Ik liet zeer duidelijk blijken dat hij ermee moest ophouden, maar dat liep niet goed af."

Sleutels

"Ik ben twee meter groot en vrij breed, dus ik dacht hem op andere gedachten te kunnen brengen. Andere keren is dat gelukt, maar dat bleek nu een verkeerde gok." De jongeman viel B. aan en gebruikte bij het slaan hoogstwaarschijnlijk sleutels die snijwonden achterlieten in het gezicht van B. "Ik heb een vermoeden dat hij regelmatig in de kickboxclub te vinden is", oppert B. "Het was duidelijk niet zijn eerste keer." B. werd zwaar toegetakeld. Hij zat onder het bloed en houdt waarschijnlijk littekens in zijn aangezicht over aan de slagen. "Ik ben nu vooral geschrokken, een beetje door elkaar geschud. En ik ben doodop."


B. deed een aangifte voor slagen en verwondingen bij de politie, maar momenteel is er nog geen verdachte gevat. "Hij was alleen, ongeveer 1,75 meter groot, niet echt breed gebouwd, had kroeshaar en Arabische roots", omschrijft B. zijn aanvaller. "Als iemand camerabeelden of tips heeft of weet wie die meisjes waren: gelieve me te contacteren." (WSG/JEW)