Gentenaar beschuldigd van doodslag op vriendin: assisenjury samengesteld

Ondersteunend beeld.
Wannes Nimmegeers Ondersteunend beeld.
De volksjury in het proces tegen Marnix V. (50) is maandag samengesteld voor het Gentse hof van assisen. V. staat terecht voor de doodslag op zijn ex-vriendin, Kimberly Francois (30), in juli 2017. Hij stak haar neer na een uit de hand gelopen ruzie in zijn woning in de Lindenlei. De twaalf gezworenen zullen zich vanaf vrijdag buigen over het lot van de beschuldigde.

Het was de neef van V. die op 23 juli 2017 de politie inlichtte. In de woning van de beschuldigde werd later op de avond het levenloze lichaam aangetroffen van de 30-jarige ex van V., Kimberly Francois. Ze had meerdere messteken in haar lichaam. Naast haar lag een breekmes. 

V. werd door de politie gevat op een bankje in het Koning Albertpark. Hij bekende onmiddellijk én verklaarde dat hij Kimberly V. om het leven had gebracht na een hevige ruzie. Volgens V. viel zij hem aan met een mes, met enkele oppervlakkige verwondingen tot gevolg. Hij zou daarna het mes hebben afgenomen en Kimberly ermee te lijf zijn gegaan.

Op het lichaam van Kimberly Francois vond de wetsdokter een dertigtal steekletsels in de hals- en de borststreek. Vrijdag gaat het proces van start met het voorlezen van de akte van beschuldiging. Meester Anthony Mallego zal de verdediging van Marnix V. op zich nemen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.