Gentenaar (59) krijgt 3 jaar cel voor moordpoging

Het Gentse hof van beroep.
© Photo News
Photo News Het Gentse hof van beroep. © Photo News
Een 59-jarige Gentenaar kreeg dinsdag een celstraf van 3 jaar in het Gentse hof van beroep voor moordpoging. De man had zijn buurvrouw aangevallen met een mes. De vrouw maakte volgens haar buurman dag en nacht lawaai in hun appartementsgebouw op de De Pintelaan. Het ging zo ver dat andere bewoners al verhuisd waren. De buurman ging volledig over de rooie en ging de vrouw te lijf met een mes. Op het moment van de feiten had hij gedronken.

Volgens de rechtbank in eerste aanleg was er sprake van poging tot moord. De dader stak meermaals en de vrouw liep levensbedreigende verwondingen op. Ze werd op straat gevonden door een veiligheidsagent van het UZ Gent, die de hulpdiensten verwittigde. "Was die man daar niet gepasseerd, dan had het slachtoffer niet meer geleefd", klonk het toen. 

De strafrechter in Gent veroordeelde de beklaagde tot vijf jaar cel. De man ontkende in het hof van beroep alles. “Ik heb nog nooit in mijn leven iemand met een mes gestoken”, zei hij. Wel gaf hij toe een mes bij te hebben toen de vrouw aan zijn deur stond. De man bleef echter bij zijn standpunt, hij had haar niet gestoken. “Ik heb haar naar buiten geduwd. Ze vroeg er zelf om te worden gestoken.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.