Gent wil snelheidslimiet van 90 per uur op E40 en E17

De E17 in Gentbrugge heeft al een snelheidsbeperking van 90km/u. De stad wil dat doorvoeren naar alle snelwegen op Gents grondgebied
BELGA De E17 in Gentbrugge heeft al een snelheidsbeperking van 90km/u. De stad wil dat doorvoeren naar alle snelwegen op Gents grondgebied
De stad Gent wil haar plan om de snelheid op de E17 en de E40 te beperken tot 90km/u opnieuw op de onderhandelingstafel leggen. “Dat Brussel de snelheid verlaagt op de snelwegen op haar grondgebied kan een opening zijn voor nieuwe onderhandelingen”, klinkt het. 

De stad Gent heeft al meermaals gepleit voor een maximumsnelheid van 90km/u op Gents grondgebied. Vlaanderen hield echter steevast het been stijf.  “We hebben dat plan inderdaad al lang.  Minister Weyts wil daar tot nu toe niet in mee gaan. We zullen de Brusselse beslissing gebruiken om het in maart nog eens aan te kaarten bij de minister”, klinkt het op het kabinet van schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw ( Groen).

“Een lagere snelheid op de snelwegen stond in ons vorige en in ons huidige bestuursakkoord. We hebben het al meermaals aangekaart maar de minister wil eenduidigheid in de snelheidsregimes op onze snelwegen. Nochtans zijn er delen snelweg op Gentse grondgebied waar al 90km/u per uur geldt (het viaduct van Gentbrugge) en andere met 120km/u. Wij pleiten voor een snelheid van 90km/u op alle snelwegen op Gents grondgebied, ook dat is uniformiteit.  Op de ringweg rond Gent (R4) pleiten we voor 70km/u in plaats van 90 km/u.”
127 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joel Ter beke

  Doe zo verder Gent, binnenkort zie je niemand meer. Alleen groene met hun fiets. Gedaan met de gentse feesten

 • Dirk Van Den Bossche

  Autostrade is geen gemeentelijke eigendom , dus wat zou Gent dan kunnen eisen dat er op hun grondgebied 90 km /u wordt gereden

 • Raoul Rouma

  90 km/uur met onze wagens met de nieuwste snufjes voor veiligheid is véél te snel, ik stel voor om 30 voor de groenen uit solidariteit met de geplaagde, verguisde, uitgemolken bestuurder. Dit is de toekomst met Groen, om de poen is het hun te doen.

 • Rony Bekaert

  Ze willen iedereen op de fiets naar Gent laten komen . Het zal er dan op aankomen , om te zorgen dat uw fiets niet snel weg is daar terplaatse !! Het zou heus niet de eerste zijn die daar verdwijnt !!

 • Erwin De Gheldere

  Veiligheid,hoe kom je erbij? Constant op de kilometerteller kijken in plaats van op de weg van 70 naar 30, enkele honderd meter verder 50 , en op de duur weet je het zelf niet meer zodat je dan maar 50 doet waar je eigenlijk al 70 mag. Is om zot te worden.Er zijn waarschijnlijk weinig chauffeurs die nooit eens geen stress heeft op de weg.