Gent krijgt eerste Ikea-hotel (maar zoek niet naar de Billy-boekenkast)

Design in het Moxy-hotel Ostbahnhof in Berlijn.
RV Design in het Moxy-hotel Ostbahnhof in Berlijn.
In 2019 opent op de Kouter het eerste Moxy-hotel van het land. De keten, gerund door Marriott en Ikea, is aan een internationale opmars bezig van Milaan tot New York. En dus ook in Gent: designkamers, zonder ook maar één Ikea-meubel, maar wel spotgoedkoop.

De Moxy-hotelgroep ontstond in 2010 en had als plan om in 10 jaar tijd 150 hotels te bouwen. Dat er dus ook in België zouden komen, lag in de lijn van de verwachtingen. Momenteel zijn er plannen voor twee hotels in ons land, in Antwerpen en Gent. Het hotel in Antwerpen komt op de site van de bekende dancing Zillion, maar Gent krijgt de primeur. Op de Kouter wordt een oud appartementsgebouw gestript om er 103 hotelkamers te creëren.

Ikea mag dan wel betrokken zijn bij de bouw, in de kamers zal geen enkel zelfbouwmeubel te vinden zijn. Ikea-meubels zijn namelijk gebouwd om gebruikt te worden door één iemand terwijl hotelmeubelen veel intensiever gebruikt worden en dus meer moeten kunnen verdragen. Geen PAX-kasten dus, maar wel een look met Scandinavisch design.

Het hotel zal vooral mikken op een jong publiek en dat is ook te zien aan de prijzen voor een kamer. Volgens François Cayman van de Cayman Group die het hotel bouwt, moet men er kunnen overnachten voor 120 euro per weekend, ontbijt niet inbegrepen. Ook uit de prijzen van andere Moxy-hotels wereldwijd blijkt dat ze heel laag worden gehouden. In Berlijn, Frankfurt en Milaan kan men er overnachten voor 53 euro per nacht. Of wat dacht u van 93 euro (110 dollar) voor een nachtje op Times Square, New York? Om aan die prijs te komen, snijdt de hotelketen in een aantal voorzieningen. Zo wordt er geen 24/24u-roomservice aangeboden, is er geen koffiezet of oploskoffie op de kamer en zelfs geen volwaardige kleerkast.

Een moderne hotelkamer van de keten Moxy, onderdeel van Marriott.
RV Een moderne hotelkamer van de keten Moxy, onderdeel van Marriott.

Nog meer kamers

Er zijn trouwens nog meer hotels in aanbouw in Gent. Het hotel aan de Ghelamco Arena heeft intussen zijn glazen gevel gekregen en zal goed zijn voor 230 kamers in 2018. Niet ver van Gent-Dampoort is dan weer een Ibis-budgethotel in aanbouw met 110 kamers. Dat is al de derde Ibis in Gent.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • ronny cuypers

    Betalen om te overnachten? In Gent moet dat niet. Daar kan je gewoon iets kraken.

  • Jean De Grande

    Die gaan hun broek scheuren. Wie wil er nu nog naar Gent?

  • Wim De roey

    Zou je dan eerst zelf je kamer moeten monteren in't hotel??