Gent kreunt onder ellenlange avondspits

De verkeerssituatie van deze avond. Elk icoontje is een file.
RV De verkeerssituatie van deze avond. Elk icoontje is een file.

De hele regio van Gent heeft er een ellendige avondspits opzitten. Dat heeft te maken met de werken aan de E40 ter hoogte van Zwijnaarde. Veel chauffeurs proberen via de Afrikalaan en de Muide de stad te verlaten en de wegen daar kunnen de toestroom van auto’s duidelijk niet aan. Aan de Afrikalaan zijn er meldingen van een uur aanschuiven. Heel de omgeving van de Dampoort zat dicht. De stadring had rond 19.30u nog een omlooptijd van een uur.

De ellende zal er de komende dagen niet minder op worden. Vanavond al sluit de aannemer van de werken op de E40 in Zwijnaarde drie lussen van de verkeerswisselaar daar. Oorspronkelijk had AWV aangekondigd dat die werken pas dinsdagavond om 22u zouden beginnen maar dat bleek dus een vergissing. Vanaf vanavond 22u kan men niet meer via de verkeerswisselaar van Gent naar Brussel of van Brussel naar de E17 en Gent-centrum.  Dat blijft zo tot 12 november. Het agentschap wegen en verkeer roept op om zo veel als mogelijk alternatief vervoer te regelen.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bart Wollaert

  Onbegrijpelijk!!!!!!! Waarom starten die werken 1 dag na de herfstvakantie? Aannemer verantwoordelijk stellen voor de economische schade en CO2 uitstoot die deze filles veroorzaken!

 • Estéban Los Coen

  Niks van gemerkt. Ging zelf vlotter dan anders.

 • Paul Keulemans

  goede planning, we hebben een week van relatief rustig verkeer achter de rug en nu is het vollen bak !

 • FREDDY VAN DER CRUYSSEN

  Prachtig staaltje van synchronisatie van de werken..en waarom moet dat 1 week duren? En dan omleiden via secundaire wegen met circulatieplan en 30/u op sommige wegen. Think green!