Gent kleurt oranje, tegen geweld tegen vrouwen

Geen blauw voor de Ghelamco Arena, maar oranje.
RV / FB KAA Gent Geen blauw voor de Ghelamco Arena, maar oranje.
Overal ter de wereld – en dus ook in Gent – kleuren deze week gebouwen en landmarks oranje. Zo steunen steden de campagne ‘say no to violence against women’ (‘zeg neen tegen geweld tegen vrouwen’) van Zonta International.

In Gent lichten de Ghelamco Arena, het operagebouw en het VOKA-gebouw oranje op. Zo geeft Gent gehoor aan de oproep ‘orange your city, orange the world’. Zonta neemt sinds meer dan 10 jaar actief deel aan de sensibiliseringscampagne. Als partner van de Verenigde Naties zet Zonta haar schouders onder dit project en engageert ze zich om in België een breed draagvlak te creëren”, zeggen Barbara Reygaerts en Nick Schelstraete, voorzitters van respectievelijk Zonta Gent 1 en Zonta Gent 2. “Eén op drie vrouwen zijn slachtoffer van lichamelijk of seksueel geweld. Met onze acties kaarten we problematieken aan zoals kindhuwelijken en gedwongen huwelijken, partnergeweld, seksueel geweld, mensenhandel, en intimidatie.”

“Door de geschiedenis loopt een spoor van geweld tegen vrouwen. Vandaag is agressie tegen meisjes en vrouwen nog steeds één van de meest voorkomende schendingen van de mensenrechten”, zegt schepen voor Gelijke Kansen Astrid De Bruycker. “We mogen niet wegkijken. Stad Gent strijdt actief tegen haatmisdrijven en familiaal geweld. Onze steun en aandacht voor de actie van Zonta en de Verenigde Naties is oprecht en niet meer dan logisch.”

De Verenigde Naties lanceerde al in 1991 de 16 dagen van activisme tegen gendergerelateerd geweld, met als doel een einde te maken aan het geweld tegen vrouwen en meisjes.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • dirk van melle

    Gent kleurt eerder "goud" kleur van hun toekomstige LEZ-inkomsten...