Gent heeft weer een Würst, en het is een mooie

De inkom en toog van Würst
VDS De inkom en toog van Würst
Open sinds vandaag: Würst, versie 2.0. Zonder Jeroen Meus, met drie Gentse ondernemers aan het roer. En vooral, op een interessante locatie en in een prachtig pand.

Würst zit nu tussen de Koren- en de Groentenmarkt. Aan het concept is niks veranderd, er worden nog steeds ‘haute dogs’, of luxe-hotdogs geserveerd. Maar nu zijn het Diederik Tas, Frank Plasschaert en Hendrik Winkelmans die de kar trekken. Tas bood vandaag alle bezoekers eigenhandig een glas cava aan. “We hebben sinds donderdag proefgedraaid, enkel voor Deliveroo-klanten”, zegt hij. “Vandaag is het voor echt. Bedoeling is om elke dag open te zijn, al kan het zijn dat we in het begin de maandag nog overslaan.” Er is best veel verbouwingswerk aan te pas gekomen, aan het mooie pand waar Würst nu huist. “En het is een beschermd pand, alles moest in overleg met Monumentenzorg gebeuren”, zegt Tas. Het gebouw oogt alvast prachtig, en de eerste haute-dog-eters zagen er ook tevreden uit. De toekomst voor Würst in Gent ziet er rooskleurig uit. Würst heeft een dikke 40 zitplaatsen.

De verbruikszaal van Würst op de bovenverdieping
VDS De verbruikszaal van Würst op de bovenverdieping
Buitenruimte binnen. Prachtig gedaan.
VDS Buitenruimte binnen. Prachtig gedaan.
Würst op de benedenverdieping
VDS Würst op de benedenverdieping2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gilbert De Keyser

    Prachtig, het nieuwe Würst pand. Hopelijk is daar een ernstig financieel plan aan vooraf gegaan. Hoe slaagt een Würst er in om nu te slagen waar de Jeroen Worst en niet in slaagde rendabel te zijn. "Het concept blijft hetzelfde" doet mij rillen. Realiseren jonge, ondernemingslustige,mensen zich dat een faillissement de rest van je leven kan hypothekeren. Succes gewenst in elk geval!

  • MARTIEN SMEKENS

    Ben er daarnet binnen geweest. Super locatie, heel veel keuze en leuk ingericht. Een aanrader!