Gent doet weer mee aan Wereldlichtjesdag

De Westerbegraafplaats werd vorig jaar voor het eerst mooi uitgelicht.
Foto Wannes Nimmegeers De Westerbegraafplaats werd vorig jaar voor het eerst mooi uitgelicht.
De stad Gent neemt voor de tweede keer deel aan Wereldlichtjesdag,  de tweede zondag van december waarop wereldwijd lichtjes aangestoken worden voor overleden kinderen.  Ouders, familie en vrienden van overleden kindjes worden uitgenodigd op de Westerbegraafplaats, op zondag 9 december 2018.

December is geen makkelijke periode voor wie een kind mist. Op de tweede zondag van december worden daarom over de hele wereld om 19 uur lichtjes aangestoken, ter nagedachtenis van gestorven kinderen. Zo ontrolt zich een lint van licht over de aarde, doorheen de verschillende tijdszones. Wereldlichtjesdag is er voor iedereen, ongeacht religie of geloofsovertuiging. Voor de tweede keer doet ook de stad Gent mee. Iedereen is welkom om zondag 9 december naar de Westerbegraafplaats aan Palinghuizen te komen. 

“We kozen de Westerbegraafplaats omdat die het grootste kinderperk heeft”, zegt schepen van burgerzaken Sofie Bracke (Open Vld). “Er staat ook een boom voor sterrenkindjes, kindjes die tijdens de zwangerschap stierven. Maar uiteraard zijn ook nabestaanden die een kindje elders een laatste rustplaats gaven, welkom. We starten al om 17 uur, om gezinnen met jonge kinderen ook de kans te geven er bij te zijn. Zo zorgen we ervoor dat tegen 19 uur op de Westerbegraafplaats honderden lichtjes branden.”

Er zullen lichtjes voorzien zijn op de begraafplaats, maar er zelf eentje meebrengen mag uiteraard ook. Er is ook mogelijkheid om na te praten bij een tas warme soep.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.